Ексклюзиви
понеділок, 25 грудня 2017 18:30

Експерт розповів, чого очікувати після обміну полоненими з бойовиками

Експерт розповів, чого очікувати після обміну полоненими з бойовиками
Обмін полоненими розблокує процес обговорення миротворців. Фото: voakorea.com

Після обміну військовополоненими, наступним кроком між сторонами буде зустріч Курта Волкера та Владислава Суркова.

Коли кроки щодо обміну відбулись, можна обговорити питання мандату миротворців. Таку думку в ефірі ZIK висловив політолог Олексій Якубін.

"Ірина Геращенко говорила, що у полоні терористів є 96 українців, проте поки що ми обмінюємо лише 74. Це говорить про те, що ще не дійшли до формули "всіх на всіх". Буде спроба здійснити цей перший етап до новорічних свят, а потім, я не виключаю, що будуть і наступні перемовини", - зауважив він.

Експерт зазначив, що імовірність провести запланований обмін військовополоненими до новорічних свят складає 99,9%.

"Ми бачимо, що вже тягнути далі нікуди. Я думаю, що доволі складно говорити про те, що цей обмін вигідний Путіну, адже, знову ж таки, тут є гуманітарний аспект і ми також звільняємо частину наших громадян. Також не слід забувати, що вже близько півтора року не було обміну, цей процес був зупинений", – наголосив Якубін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ватажок бойовиків на Донбасі назвав дату обміну полоненими

На думку політолога, обмін, який повинен відбутися 27 грудня, послужить певним розблокування усього процесу.

"Наступним кроком буде четверта зустріч Курта Волкера та Владислава Суркова, яка переносилась саме тому, що переносилась дата обміну військовополоненими. Ця четверта зустріч мала б проходити в більш позитивній атмосфері, коли вже певні кроки в напрямку обміну відбулись. Тоді можна детальніше говорити щодо мандату миротворців", – додав експерт.

"Не всі захотіли брати участь" - Геращенко розкрила деталі обміну полоненими з бойовиками. Україна віддасть 306 полонених осіб в обмін на 74 захоплених терористами ОРДЛО українців.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чого очікувати після обміну полоненими з бойовиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути