пʼятниця, 18 лютого 2022 04:32

Шість країн вимагають від РФ не визнавати бойовиків з ОРДЛО

Шість країн вимагають від РФ не визнавати бойовиків з ОРДЛО
Путіна попросили не визнавати ОРДЛО. Фото: Антикор

Постійні представники шести країн звернулися до очільника Кремля Володимира Путіна. Вони закликали його не визнавати бойовиків.

Такий заклик представники Франції, Німеччини, Албанії, Норвегії, Естонії та Ірландії озвучили на брифінгу після засідання Радбезу ООН, інформує 24 канал.

Вони наголосили на підтримці України. Визнання бойовиків Росією порушить міжнародне право, адже таким чином Кремль офіційно зазіхає на територіальну цілісність України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія "поховала" Мінські домовленості

"Ми попереджаємо, що такий крок призведе до подальшого порушення суверенітету та територіальної цілісності України і безпосередньо порушить дух та букву мінських угод", – заявив постпред Франції.

Росія через визнання незалежності так званих Л/ДНР спробує шантажувати Україну та Захід. Водночас через ці території РФ може готувати провокації чи ввести туди регулярні війська. Путін може використовувати визнання Л/ДНР як шантаж, але не піти на це.

Зараз ви читаєте новину «Шість країн вимагають від РФ не визнавати бойовиків з ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути