понеділок, 24 червня 2019 14:51

СБУ викрила підприємців, які годували бойовиків

СБУ викрила підприємців, які годували бойовиків
Після перетину українсько-російського кордону продукція за схемою "перерваного транзиту" доправлялася на територію ОРДЛО. Фото:img.pravda.com

Підприємців, які організували схему постачання продуктів харчування на території окупованих районів Донецької та Луганської областей, викрили співробітники Служби безпеки України.

Протягом 2017-го 2 вітчизняні комерційні підприємства мали експортувати продукти харчування на адресу іноземних компаній транзитом через територію РФ, повідомили у прес-службі СБУ.

Слідство встановило, що натомість комерсанти здійснили незаконне постачання продуктів харчування на окуповані території на загальну суму понад 500 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили схему виведення грошей із Росії у Європу

Після перетину українсько-російського кордону продукція за схемою "перерваного транзиту" доправлялася на територію ДНР і ЛНР.

У СБУ додають, лише за одним із контрактів на постачання продуктів харчування нібито до однієї з африканських країн нарахували та підтвердили експертизою завдані збитки державному бюджету у розмірі 7,7 млн грн.

Слідчі СБУ оголосили 3-м фігурантам провадження про підозру.

СБУ розслідувало 176 справ російських громадян, пов'язаних із шпигунством і тероризмом.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила підприємців, які годували бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути