середа, 01 серпня 2018 18:29

"Росіяни ліквідували багато професійних військових в Україні" - комбат "Червень"

"Росіяни ліквідували багато професійних військових в Україні" - комбат "Червень"
"Ми вільні. Бачимо ворога – вбиваємо" - комбат 8 батальйону УДА Андрій "Червень" Гергерт / фото: стопкадр

"Армія і силові структури стали сильнішими, ніж чотири роки тому - це так. Однозначно. Але з іншої сторони, чи зможе ця силова машина держави протистояти агресії більш жорсткій, більш масштабній, з залученням авіації, диверсійних груп, які можуть заходити, підривати залізничні мости, робити теракти серед мирного населення? Для мене це ще запитання", - каже Андрій "Червень" Гергерт, командир 8-го батальйону Української добровольчої армії в інтерв'ю lb.ua.

Про Путіна та тероризм

"Путін піднімає ставки у війні. І не бачу жодних змін і поступу назад з його боку. Це стосується і Сирії, хоча там є світовий спротив. Він готовий піднімати літаки, бомбити кварталами мирні території, маючи таку практику по Чечні. Всі говорять Сирія, санкції. Путін не рукопожатний. Але він на це не зважає! Чому ж Україна раптом опиниться осторонь його агресивної політики? Я думаю навпаки. Тут він максимально підняв би ставку. Пан або пропав. Буде максимально газувати. І ми це бачимо, розуміємо.

Другу Чечню в Україні він не зможе винести. Ми сподіваємося на це. Тому він діє гібридно - "купляє" наших продажних політиків, чиновників, військових, СБУшників. Ліквідовує своїми групами найактивніших. Вони ліквідували дуже багато професійних військових в Україні. Теракти влаштовують в центрі Києва"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сидіння в окопах деморалізує, треба рухатись вперед, - командир роти УДА "Тихий"

Про Збройні сили України

"Зміни очевидні. І не менш серйозні закладаються на майбутнє. Дається можливість молодим командирам піднятися до рівня командирів бригад. А вони нещодавно починали разом зі мною війну. Наші друзі. Це такі бойові хлопці, вони були поранені, бачили смерть, поховали багатьох друзів. Тому зміни є. Вони ще довгі. Ще все дуже кволе і змучене. Та й радянщина давить. Ніяк її не вирвати з тих генералів паркетних, з їхніх смішних вказівок, з тих неймовірних нарад по 8 годин. Організація саме військового процесу, військова кампанія ще кульгають"

Про легалізацію добровольців

"В нас бачать якусь конкуренцію, щоб зробити з нас одиницю, з якою будуть рахуватися. А так нас можуть десь підтримувати, десь шантажувати. Все на особистих домовленостях. Я знаю, що Дмитро Ярош, як народний депутат, має там у ВР понад 150 голосів. Але, чомусь, фракція БПП і президент не дають своїм команди підняти руку.

Ми думаємо, що достатньо наказу Президента. Бо в наказах, які видавалися про створення АТО, є один з пунктів про те, що учасників війни, цієї антитерористичної операції, можна легалізувати просто наказом президента. Списки нами подані в міністерство. Це невелика кількість людей - до двох тисяч чоловік. В нас отримують статус учасника бойових дій ті, хто воював, хто були на передовій, вони в нас всі записані. І все. Це не є проблемою"

Про кандидатів у президенти

"Зеленський має розказувати анекдоти. Путін - КГБіст з 30-річним стажем. Зрозуміло, що він буде воювати. А в нас хто буде? Зеленський? Я щось нічого не розумію. Тобто він має розсмішити Путіна? Головнокомандувач має бути авторитетом, грамотною людиною на чолі такої величезної країни, яка воює з імперією - жорсткою і страшною. Дуже цинічною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна інтенсивна вже четвертий рік. Чи не щодня український народ втрачає бійця - комбат УДА "Червень"

У складі 8 батальйону УДА близько 150 бійців, 100 з них перебувають на передовій. Командир Андрій Гергерт родом із Львівської області, проте багато років жив у Криму, де мав свій бізнес до Києва переїхав під час Майдану та вступив до лав "Правого сектора".

Співачка Анастасія Приходько і комбат батальйону "Аратта" Андрій Гергерт йдуть у політику зі своїм громадським рухом.

Нещодавно співачку затримали на шляху до суду, де розглядається справа проти продюсерської компанії президентського ролика "Йдемо вперед. Петро Порошенко". Анастасія Приходько заявила, що не давала своєї згоди на участь у промо-відео на підтримку президента. Режисер Ахтем Сеітаблаєв також розповів, що не знав про політичний характер ролика.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни ліквідували багато професійних військових в Україні" - комбат "Червень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути