середа, 23 травня 2018 16:20

Родичі жертв катастрофи МН17 звернулися до росіян
17

Бойовики вважали, що збили український військовий літак
Фото: Фото AFP news.vice.com
Бойовик фотографує на телефон місце аварії
Бойовики позують на фоні уламків літака
 Літак збили поблизу міста Торез на Донеччині
 Літак збили поблизу міста Торез на Донеччині

Родичі жертв катастрофи написали до росіян листа із проханням розповісти правду.

"17 липня 2014 року рейс MH17 Малазійських авіаліній був збитий над Україною. Загинули 298 осіб. Серед тіл, що лежали в уламках і полях соняшників, були наші діти, наші чоловіки і дружини, наші брати і сестри, наші батьки. Як і у тих, хто пережив вбивство близьких, у нас виникає спокуса відповісти ненавистю. Але ми повинні відділяти простих росіян від відповідальних осіб - тієї системи управління, яка призвела до атаки на MH17", - написав Джон О'Браєн, батько 25-річного Джека О'Браєна, загиблого в небі над Донбасом. Від імені сімей загиблих він попросив опублікувати на сторінках "Нової газети" їх послання росіянам.

"Ми не звинувачуємо російський народ у трагедії. Але вважаємо, що російська держава і її лідери несуть в кінцевому підсумку відповідальність за загибель членів наших сімей. На це вказують всі достовірні докази. Ми чекаємо вже довго, але коли-небудь в майбутньому Спільна слідча група нарешті представить свій фінальний звіт, і відповідальні будуть названі по іменах. Тоді справа буде за судом у Нідерландах, який ретельно зважити всі докази і вирішить, хто несе відповідальність".

Найбільше, що вони хочуть - це правди і визнання трагедії.

"Нехай цей чемпіонат світу пройде в дусі добра. Ми сподіваємося, що він обернеться успіхом, від якого прості росіяни зможуть отримати задоволення і випробувати гордість. Але ми не можемо заперечувати, що з нашої точки зору, над цією подією залишається тінь. Нам боляче усвідомлювати похмуру іронію в тому, що російські лідери, які будуть вітати світ з розпростертими обіймами, - це ті, хто головним чином винен у руйнуванні нашого світу. Що це ті ж самі лідери, які наполегливо прагнули приховати правду, які ухилялися від відповідальності з того самого жахливого дня в липні 2014 року", - підсумували у звернені до росіян родичі загиблих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти оприлюднили чергові докази причетності російського військового до катастрофи Боїнгу-МН17.

17 липня 2014 року "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам – Куала-Лумпур, упав на території захопленої Донецької області – усі 298 осіб загинули.
За висновком Bellingcat, "Бук" перевозив відставний російський генерал-майор Сергій Дубинський ("Хмурий").

Зараз ви читаєте новину «Родичі жертв катастрофи МН17 звернулися до росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути