субота, 19 травня 2018 08:50

Реабілітація для героїнь: благодійний проект "Мандри ветеранок" побував в Ісландії

Реабілітація для героїнь: благодійний проект "Мандри ветеранок" побував в Ісландії
Під час поїздки жінки побачили вулкани, льодовики та океан. Фото: кадр з відео.

Благодійний проект "Мандри ветеранок" побував в Ісландії, повідомляє Голос Америки.

Місцева родина українців в Ісландії запросила в гості фронтовичок з України.

"Ми хочемо якось внести свій вклад. Якщо ми не на фронті, то хоча б можемо допомогти тим, хто на фронті. Це дуже важливо", - говорить голова Товариства українців Ісландії Любомира Петрук.

Під час поїздки жінки побачили вулкани, льодовики та океан.

Волонтер-парамедик Юлія Паєвська на війні з 2014-го року, винесла з поля бою сотні поранених. Жінка зізнається, що ще не зовсім призвичаїлася до мирного життя.

"Ісландія - це була така не розкрита таємниця. Я абсолютно щаслива, що тут", - говорить Народна героїня України.

Яна Зінкевич пішла на фронт у 18 років. Вона теж витягала поранених з поля бою, поки не отримала травму хребта. Дівчина досі займається координацією волонтерів та має багато роботи на фронті, незважаючи на візок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковника Нацгвардії засудили на 13 років

"Для тих, хто досі на війні, - це перезавантаження, відпочинок. Для тих, хто тільки повертається у цивільне життя, це метод соціалізації. Вони будуть мати менше асоціальних проявів", - говорить Народна героїня України.

В Україні набирає обертів благодійний проект "Мандри ветеранок". В умовах відсутності державних реабілітаційних програм для фронтовичок, до справи взялося громадянське суспільство. Організатори проекту вважають – кращої психологічної реабілітації, ніж мандри, годі й шукати.

"Проект Мандри Ветеранок покликаний дати можливість українським ветеранкам мандрувати та відпочивати в Україні і за кордоном. Знаходити нові контакти та можливості для реалізації себе. Він дає ветеранкам можливість на власні очі побачити той демократичний світ, чиї цінності вони захищають", - пишуть на сторінці "Мандри Ветеранок" у Facebook.

Росія посилює свою військову присутність в Азовському морі та планує захопити усю акваторію.

Зараз ви читаєте новину «Реабілітація для героїнь: благодійний проект "Мандри ветеранок" побував в Ісландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути