вівторок, 22 лютого 2022 18:44

Путін заявив, що Росія визнала так звані ЛДНР по кордонах областей

Путін заявив, що Росія визнала так звані ЛДНР по кордонах областей
Контрольовані Росією угруповання ЛДНР контролюють близько 30% площі Луганської та Донецької областей. Ілюстрація: РНБО

Російська Федерація визнала кордони самопроголошених ЛНР і ДНР у межах Донецької та Луганської адміністративних областей. Йдеться не лише про окуповані території, а й про контрольовані українською владою.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на пресконференції після отримання дозволу від Ради Федерації на використання російської армії за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мінськ вже знищений. Є загроза повноцінної війни" – Борислав Береза

"Ми їх визнали, це означає, що ми визнали всі їхні фундаментальні документи. У тому числі конституцію. А в конституції прописані кордони у рамках Донецької та Луганської областей на той час, коли вони були у складі України", - заявив Путін.

Він зазначив, нібито Росія розраховує, що "всі спірні питання будуть вирішені між київською владою та керівництвом республік". При цьому додав, що наразі це неможливо.

21 лютого президент Росії Володимир Путін визнав окуповані території Сходу України "незалежними республіками".

Цивілізований світ засудив незаконне рішення Росії й оголосив про запровадження нових санкцій. Німеччина зупинила сертифікацію російсько-німецького газопроводу "Північний потік-2". Велика Британія оголосила про санкції проти п'яти російських банків та друзів Путіна - бізнесменів Геннадія Тимченка та братів Бориса й Ігоря Ротенбергів. Їхні активи у Британії будуть заморожені, а особам заборонять приїжджати в країну.

Зараз ви читаєте новину «Путін заявив, що Росія визнала так звані ЛДНР по кордонах областей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути