вівторок, 22 жовтня 2019 12:30

Призупинили роботу лікарень і шкіл: на Луганщині оголосили надзвичайний стан

Призупинили роботу лікарень і шкіл: на Луганщині оголосили надзвичайний стан
У Лисичанську Луганської області три насосні станції відключили від електроживлення через заборгованість за спожиту електроенергію Фото: Podrobnosti.ua

У Лисичанську на Луганщині 3 насосні станції відключили від електроживлення через заборгованість. Без централізованого водопостачання залишилися близько 80 тис. жителів.

Без централізованого водопостачання залишились центральна та південна частини Лисичанська, міста Привілля та Новодружеськ, повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники підвезли 459 куб. м технічної води для населення та на об'єкти інфраструктури. У Лисичанську міська комісія з техногенної-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 21 жовтня оголосила надзвичайну ситуацію регіонального рівня через відсутність водопостачання.

У лікарнях Лисичанська призупинили лікування планових хворих, скасували планові операції, призупинили роботу пологового будинку. У школах змінили графік канікул. Вони почнуться 23 жовтня і триватимуть до 29 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окопах діти граються у хованки: чим живе прифронтове місто

Водоканал заборгував 168 млн грн за електроенергію компанії "Луганське енергетичне об'єднання". Головний інженер "Лисичанськводоканалу" Віктор Францов зазначив, що на сьогодні ситуація є критичною, оскільки сплачувати гроші у комунального підприємства немає можливості.

На Луганщині майже 80 тис. жителів трьох міст залишились без води. 18 жовтня у місті Лисичанськ через заборгованість за спожиту електроенергію відключено від електропостачання 3 насосні станції "Лисичанськводоканалу", повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Зараз ви читаєте новину «Призупинили роботу лікарень і шкіл: на Луганщині оголосили надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути