неділя, 13 жовтня 2019 23:29

Уряд виділить мільярд гривень на зарплати шахтарям Донбасу

Уряд виділить мільярд гривень на зарплати шахтарям Донбасу
Шахтарям Донбасу виділили мільярд. Фото: ТСН

На засіданні Кабмін схвалив зміни до державного бюджету, якими виділив фінансування у розмірі 1 мільярд гривень для виплати заробітної плати шахтарям.

Внесені Урядом зміни будуть запропоновані до розгляду Верховної Ради з проханням їх розглянути і підтримати якомога швидше, повідомляє Урядовий портал.

Профспілка працівників вугільної промисловості України зазначає, що станом на 11 жовтня 2019 року заборгованість по заробітній платі на державних вугледобувних підприємствах складає 1,2 мільярда гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Домовилися розрахуватися із шахтарями"

У профспілці наголосили, що працівники низки підприємств ініціювали протестні акції. Трудові шахтарські колективи вимагають від уряду, Верховної Ради, Міністерства фінансів і профільного Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища прийняття невідкладних заходів щодо вирішення боргової проблеми.

На Донеччині перекривали трасу Покровськ–Костянтинівка. У такий спосіб гірники шахти Капітальна вимагали підвищити їм зарплату і виплатити всі борги. А також налагодити стабільну роботу підприємства.

Зараз ви читаєте новину «Уряд виділить мільярд гривень на зарплати шахтарям Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути