Ексклюзиви
четвер, 01 лютого 2018 21:00

Пам'ятаємо: імена усіх воїнів АТО, які загинули у січні
20

Публікуємо поіменний список полеглих у січні захисників України.

У січні 2018 року загинули 20 українських воїнів. Із них 14 - бойові. Найстаршому серед бійців було 48, а наймолодшому 21 рік.

За цей час 44 військовослужбовці отримали поранення. Інформація про деяких - неповна.

Без втрат були 16, 19, 21 січня. У штабі АТО відзначали, що 23 та 29 сінчя пройшли без жодного пострілу.

"Новорічне перемир'я", про яке домовилися представники України, Росії та ОБСЄ на Тристоронній контактній групі в Мінську, офіційно почалося вночі проти 23 грудня. Тривало до 7 січня.

У період з 1 по 7 січня 3 загиблих та 6 поранених.

Бойові втрати:

1 січня

Олександр Ковтун

Років: 33

Родом: із села Клишки, Сумської області

Залишилися:

  33-річний Олександр Ковтун
33-річний Олександр Ковтун

У перший день нового року, 1 січня, в зоні АТО на Донбасі загинув житель Сумської області Олександр Ковтун.

Боєць підірвався на вибуховому пристрої поблизу Новотошківського Луганської області.

Він народився в селі Клишках. Після строкової служби в Збройних силах працював в охоронних структурах. З листопада 2016 року проходив службу в 13-му батальйоні 58-ї окремої мотопіхотної бригади. З липня минулого року - в зоні АТО.

Чоловікові було 33 роки.

"О першій годині 5 хвилин військовослужбовець Олександр Ковтун здійснив підрив на поки що невстановленому вибуховому пристрої під час виконання бойового завдання. Тіло ще знаходиться тут, у бюро судово-медичної експертизи, проводять слідчі дії", – розповів командир 13-го батальйону 58-ї ОМПБ Віталій Гуляєв.

Поховали бійця 5 січня в селі Клишки Шосткинського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятаємо: імена усіх воїнів АТО, які загинули у листопаді

10 січня

Геннадій "Зелений" Вегера

Років: 37

Родом: із села Курилівка Волочиського району на Хмельниччині

Залишилися: 3 дочки, дружина

  37-річний Геннадій "Зелений" Вегера
37-річний Геннадій "Зелений" Вегера

У зоні АТО 10 січня 2018 року під час виконання бойового завдання загинув батько трьох дітей 37-річний Геннадій Вегера з позивним "Зелений".

Військове звання – солдат, посада в 34-му батальйоні – стрілець.

Народився в селі Курилівка Волочиського району на Хмельниччині. Геннадій закінчив училище в Полтаві, у 1998-2000 роках служив "строчку" в 3-му полку спецпризначення в Криму. Наступні шість років працював у спецпідрозділі воєнізованої охорони.

На фронт пішов добровольцем — не хотіли брати в армію через стан здоров'я. У травні 2014-го поїхав Кіровоградську область та записався в добровольчий батальйон "Батьківщина". Воював у районі Горлівки. У зоні бойових дій служив у 34-му батальйоні.

У березні 2015 року був відряджений до 128-ї бригади в Краматорськ, охороняв штаб. Дістав важке поранення ніг на Луганщині, після лікування служив у підрозділі охорони, супроводжував військових медиків.

На Сході чоловік відслужив три роки.

"Залишилося три дочки. Напередодні його дружині снився сон, мовляв "Зелений" загинув. Вона плакала, її розбудили дівчатка. На передовій зустрічав 4 рази Новий рік. На Перше вересня, коли дочка пішла до школи, півтори години розмовляв із нею по телефону й слухав святковий концерт",- розповів Михайло Ухман.

"Дружина, напевно, змирилася. Сьогодні дзвонила вранці схвильована. Наснилося, що я загинув. Уві сні почала плакати. Діти розбудили. Пишаються батьком. Усім про мене розказують", – розповідав Геннадій в інтерв'ю "Газеті по-українськи" наприкінці грудня 2017-го.

"Маю новорічну історію. Якось я і командир 1-го взводу 3-ї роти "Атлас" уранці вийшли ближче до бойовиків, — згадував Вегера. — Посередині між нашими та їхніми позиціями вчепили прапор України. Росіяни лютували, довго намагалися збити. Навіть хотіли підповзти, та ми відсікали їх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо про смерть 21-річного воїна АТО поблизу Авдіївки

Віктор Вікторович Сухін

Років: 38

Родом: село Димине, Новоукраїнського району Кіровоградської області

Залишилися: донька і дружина

  38-річний Віктор Вікторович Сухін
38-річний Віктор Вікторович Сухін

10 січня загинув 38-річний Віктор Сухін, який був прийнятий на військову службу за контрактом 30 листопада 2017 року – Новоукраїнським райвійськкоматом на Кіровоградщині.

Загинув боєць внаслідок підриву бронемашини на невстановленому вибуховому пристрої (міні) поблизу села Піски під Донецьком.

Військовий комісар Новоукраїнського райвійськкомату Валерій Мілінчук повідомив, що трагедія сталася під час подолання військовими БРДМ водної перешкоди. Дві машини успішно її подолали, а ще одна натрапила на снаряд 152-го калібру. Від вибуху БРДМ перекинуло на бік, двоє солдатів загинули.

Підрив був настільки потужним, що частини броньованої техніки розкидало на понад 200 метрів. Після підриву БРДМ перевернулася й упала у воду.

Віктор Сухін народився 17 грудня 1979 року.

Солдат, служив на посаді водія мотопіхотного відділення мотопіхотної роти, військова частина А4395 (34 омпб).

У Віктора Сухіна залишилися дружина і донька 2008 р.н.

Прощання з бійцем відбулося 15 січня в селі Димине Новоукраїнського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Подякувати прийшло все село" - попрощались із загиблим в АТО сержантом

Володимир "Бетмен" Анадимб

Років: 31

Родом: село Федорівка, Каховський район

Залишилися: дружина, двоє синів, брат

  31-річний Володимир "Бетмен" Анадимб
31-річний Володимир "Бетмен" Анадимб

Доброволець батальйону "Донбас" 31-літній Володимир Анадимб 10 січня загинув поблизу селища Новолуганське на Світлодарській дузі. Загинув від осколкового поранення в шию. Боєць помер дорогою до шпиталю від значної крововтрати.

"Мав позивний "Бетмен". Народився 14.10.1986 року у селі Федорівка Каховського району Херсонської області. 2004 року хлопець закінчив 11 класів. Одразу був призваний на строкову службу 07.11.2004 року. Після демобілізації Володимир Борисович переїхав жити на Буковину в село Тереблече Глибоцького району Чернівецької області. Там одружився. Працював у Чернівцях", - написав на сторінці у Facebook волонтер Ян Осока.

За словами волонтера, загиблий боєць потрапив до 8-го батальйону територіальної оборони, який згодом перейменували на 8-й окремий мотопіхотний батальйон і переданий до складу 24-ї окремої механізованої бригади. Виконував бойові завдання в районі Азовського узбережжя із зоною відповідальності від Маріуполя до Чонгару.

Займав посаду кухаря взводу матеріально-технічного забезпечення.

"А тепер уявіть таку ситуацію. Оскільки батальйон кілька разів міняв дислокації, то кухні були різні - наметові, стаціонарні та бліндажно-окопні. Не надто просто в абсолютно диких умовах нагодувати солдата гарячою їжею, хоча би раз на добу. Після демобілізації 10.06.2016 року підписав із ЗСУ контракт та потрапив до взводу розвідувально-диверсійної роти 46-го окремого батальйону спеціального призначення "Донбас-Україна", - написав Ян Осока.

У нього залишилися дружина, брат і двоє синів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не зробив ні кроку назад" - стали відомі подробиці про загиблого в АТО бійця

11 січня

Тимофій Пухальський

Років: 30

Родом: з Кривого Рогу

Залишилися: наречена

  30-річний Тимофій Пухальський
30-річний Тимофій Пухальський

11 січня в районі села Славне Донецької області під час виконання бойового завдання з розмінування місцевості загинув воїн Тимофій Пухальський.

Український захисник був старшим солдатом 30-ї окремої механізованої бригади.

Тимофій Пухальський народився 04.02.1987 року в місті Кривий Ріг, у Мирнограді у нього залишилася наречена.

У четвер, 11 січня, близько 12:15 під час переведення мінно-вибухового механізму (МПП-62М) міни з бойового в транспортне положення з допомогою спеціального ключа відбулася детонація міни (ТМ-62), унаслідок цього військовослужбовець загинув.

У загиблого в місті Мирноград залишилася наречена. Молоді люди мали побратися 26 січня 2018 року.

Із загиблим воїном попрощалися 16 січня, на кладовищі "Степове" міста Мирноград Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нього залишилася наречена" - в Мирнограді попрощаються із загиблим воїном

16 січня

Андрій "Спікер" Витвицький

Років: 30

Родом: із Івано-Франківська

Залишилися: мати, сестра, дружина та малолітня донька

  30-річний Андрій "Спікер" Витвицький.
30-річний Андрій "Спікер" Витвицький.

16 січня неподалік Авдіївки на Донеччині загинув 30-річний Андрій "Спікер" Витвицький.

Воїн Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор" Андрій Витвицький з позивним "Спікер" загинув у бою з окупантами на донецькому напрямку в районі Авдіївки пізно ввечері у вівторок, 16 січня.

Родом з Івано-Франківська.

"Спікер" пройшов шлях від боїв на Грушевського у Києві під час Євромайдану до боїв за Авдіївку.

Вчився у Вищій духовній семінарії у Львові. Воював на Сході України з 2014 року. 31 грудня "Спікеру" виповнилося 30.

Десятки користувачів пишуть у мережі про Андрія:

"Сповна не усвідомлюєш всього жаху того, що відбувається, допоки не починають вмирати твої друзі. Андрій був кльовий чувак. Добрий друг, людяний і чесний. Про це скаже будь-хто, хто знав його. В голові не вкладається, що він загинув".

"Неймовірно позитивний "Спікер". Завжди з посмішкою, з турботою, з цікавими історіями. Людина, яка завжди була з книгою і дуже смачно готувала".

"Не так давно в Авдіївці ми сиділи з тобою і ти сказав: "Подивись навколо на наших побратимів і запам'ятай - до кінця року доживуть не всі..." Спи спокійно, брате! Все одно ми на день ближче до перемоги! Слава Героям!".

"Нарваний, правильний, рішучий. Весельчак. Часом здавалося, що не міг сидіти без активних дій ні хвилини. Він насолоджувався життям сповна. Закінчив духовну семінарію, але мав покликання воїна. Тому прийшов на Майдан робити революцію".

"Спікер", друже, як же так...".

Вдома залишилися мати, сестра, дружина та малолітня донька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 30-річний воїн "Правого сектора" загинув в АТО

17 січня

Сергій "Акула" Іванов

Років: 29

Родом: із смт Нові Санжари Полтавської області

Залишилися:

  29-річний Сергій “Акула” Іванов
29-річний Сергій “Акула” Іванов

У зоні АТО 17 січня на невстановленому вибуховому пристрої загинув сержант 54-ї бригади Сергій "Акула" Іванов . Боєць народився 16.11.1988 р.н. – із смт Нові Санжари Полтавської області.

Був мобілізований до ЗС України у 2014 році, служив у 93-й бригаді. Торік повернувся на військову службу за контрактом.

"Сергій Олексійович Іванов з честю виконав військовий і громадянський обов'язок, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України", - повідомляється на сайті Полтавської облради.

У прес-центрі Штабу АТО повідомили, що 17 січня під час виконання бойового завдання на Луганському напрямку внаслідок підриву техніки на невідомому вибуховому пристрої поранення несумісні з життям отримали двоє військовослужбовців Збройних Сил України. Ще п'ятеро наших воїнів зазнали бойових травмувань. Стан їхнього здоров'я — задовільний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинув військовий з Полтавщини

Дмитро Беляєв

Років: 27

Родом: із села Ботієве Приазовського району Запорізької області

Залишилися: дружина і син

  27-річний Дмитро Беляєв
27-річний Дмитро Беляєв

17 січня поблизу Луганська загинув боєць 27-річний Дмитро Беляєв.

Народився 26 травня 1990 р.н., із села Ботієве Приазовського району Запорізької області. Військовослужбовець 54 омбр. На контракті в ЗСУ з 2016 року. Був механіком-водієм бойової машини у 54-й бригаді.

Легкоброньований тягач (МТ-ЛБ) вночі підвозив людей на позиції – особовий склад.

"У зоні АТО техніка, як правило, рухається лише по тих дорогах, котрі відомі, бо виїзд на поля, що можуть бути заміновані, ризикує завершитися фатально. Однак оскільки випав сніг, водій міг збитися зі шляху "колія в колію" та з'їхати вбік, що й спричинило підрив. Частина військових 54 омбр їхала нагорі, частина – всередині тягача", - розповіли військові.

Механік-водій Дмитро Бєляєв і командир машини старший сержант Сергій Іванов були саме всередині, вони загинули.

У Дмитра Беляєва лишилися дружина і 6-річний син.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 27-річний воїн із Запоріжжя підірвався в АТО

Михайло "Гайдамака" Дімітров

Років: 34

Родом: із міста Сміла, Черкащина

Залишилися: дружина, донька

  34-річний Михайло “Гайдамака” Дімітров
34-річний Михайло “Гайдамака” Дімітров

17 січня 2018 року в зоні бойових дій загинув мінометник Михайло "Гайдамака" Дімітров з Черкащини.

Загинув у зоні АТО біля Авдіївки внаслідок важких поранень, отриманих 16 січня.

Народився 26 жовтня 1983 року, жив у місті Сміла на Черкащині. Навчався у Національному університеті харчових технологій.

На фронті з 2014-го. Воював у лавах ДУК "Правий сектор", Нацгвардії, знову повернувся в ДУК. Обороняв Донецький аеропорт.

У районі Авдіївки Михайло разом із підрозділом ДУК "ПС" Санта" перебував з літа.

"Те, як він працював, спочатку на голову не налазило. Зі стодвадцятки на 500 метрів – не хочете? І ще чомусь дуже запам'яталося, як пізно вночі "Гайдамаці" привезли – нібито повернули, бо до цього позабирали, як це часто буває, мінометики з передової – чужу "трубу". Була просто вбита. "Гайдамака" був дуже злий. Але до останнього намагався зробити якесь диво, щоб ту купу заліза можна було використовувати за призначенням. Це вміння вимкнути в собі звичайну людину з усіма її скаргами, образами, емоціями і бути просто воїном, для якого головне – зробити свою справу тут і зараз. Бо завтра не буває. І так, все це він робив без контракту. Без пільг, зарплат, атошних", - розповіла Лєра Бурлакова, гранатометниця добровольчого батальйону "Донбас" на сторінці у Facebook.

Удома залишилася донька, плакат із якою боєць на фронті тримав біля ліжка. "Гайдамака" мав відзнаку – козацьку шапку зі шликом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Все це робив без пільг і зарплат" - журналістка розповіла про загиблого бійця

Олександр Анатолійович Чопенко

Років: 48

Родом: села Саївка П'ятихатського району Дніпропетровської області

Залишилися: дружина, 4 доньки та син

  48-річний Олександр Анатолійович Чопенко
48-річний Олександр Анатолійович Чопенко

17 січня в Донецькій області внаслідок кульових поранень, завданих ворожим снайпером, загинув командир відділення кулеметного взводу Олександр Чопенко.

Загиблий боєць 1969 року народження, був жителем села Саївка П'ятихатського району Дніпропетровської області.

Загинув під час обстрілу наших позицій від кулі ворожого снайпера ввечері 17 січня в районі селища Гранітне Донецької області.

У неділю, 21 січня, в селі Саївка попрощалися з загиблим воїном.

У нього залишилися дружина і п'ятеро дітей. 4 доньки та син, який воює у тому ж підрозділі, що й батько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишилися п'ятеро дітей: куля ворожого снайпера обірвала життя українського захисника

22 січня

Сергій Сергієнко

Років: 29

Родом: із села Новоаврамівка Хорольського району на Полтавщині

Залишилися:

  29-річний Сергій Сергієнко
29-річний Сергій Сергієнко

22 січня від важких осколкових поранень загинув боєць 54-ї бригади Збройних сил України 29-річний Сергій Сергієнко.

— О восьмій ранку внаслідок ворожого обстрілу поблизу Луганського з мінометів і гранатометів загинув один наш захисник, — повідомив речник Міноборони з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк.

Російські найманці обстріляли позиції українських військових неподалік Світлодарської дуги на Луган­щині.

Загиблий народився в селі Новоаврамівка Хорольського району на Полтавщині. Воював за контрактом.

27 січня

Мирослав "Монах" Сливка

Років: 27

Родом: із Полонне, Хмельникої області

Залишилися: матір

  27-річний Мирослав «Монах» Сливка
27-річний Мирослав «Монах» Сливка

27 січня від кулі ворожого снайпера під Верхньоторецьким загинув український військовий Мирослав Сливка.

Він був бійцем батальйону Кульчицького НГУ. Уродженець Хмельницької області. Воїна народився 1990 року. Закінчив Житомирський національно-екологічний університет в 2012 році.

Добровольцем пішов на фронт, а в квітні 2016 року підписав контракт.Був старшим солдатом 1-го батальйону оперативного призначення імені генерала Кульчицького. Загинув під час виконання бойового завдання в зоні антитерористичної операції.

Дома залишилася мама.

Загиблого воїна поховали на новому кладовищі міста Полонне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися фото та додаткова інформація про загиблого бійця на позивний "Монах"

30 січня

Артем Скупейко

Років: 22

Родом: селища міського типу Горностаївка Херсонської області

Залишилися: мама, бабуся і молодша сестра

  22-річний Артем Скупейко
22-річний Артем Скупейко

30 січня біля Талаковки на Донеччині від кулі снайпера загинув старший матрос в/ч А2800 Артем Скупейко.

"Сьогодні, 30 січня, в районі населеного пункту Талаковка Донецької області загинув від кулі снайпера старший матрос Артем Вікторович Скупейко, 1995 року народження, житель селища міського типу Горностаївка Херсонської області, військовослужбовець військової частини А2800", - йдеться у повідомленні Херсонського комісаріату.

У хлопця залишилися мама, бабуся і молодша сестра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артем Скупейко отримав дві нагороди

31 січня

Ян Пуцулай

Років: 21

Родом: з села Калабітне Миколаївської області

Залишилися: батьки

   21-річний Ян Пуцулай
21-річний Ян Пуцулай

У боях з російськими найманцями-терористами біля Авдіївки Донецької області загинув військовослужбовець Ян Пуцулай.

"31 січня 2018 року, від тяжкого поранення, несумісного з життям, загинув військовослужбовець бригади навідник Ян Пуцулай. Військовослужбовець отримав тяжке поранення під час виконання бойового завдання – внаслідок двостороннього бою на бойових позиціях біля населеного пункту Авдіївка Донецької області", - повідомили в 79-тій десантно-штурмовій бригада "Миколаїв".

Зазначається, що Пуцулай родом з села Калабітне Миколаївської області. У серпні йому б виповнилося 22 роки. З 2016-го Пуцулай служив в ЗСУ за контрактом, а з кінця вересня 2017 року служив в складі окремої ДШВ м. Миколаєва.

У загиблого залишилися батьки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо про смерть 21-річного воїна АТО поблизу Авдіївки

Небойові втрати:

3 січня

Олександр Чегурко

Років: 30

Родом:із села Шершенці Кодимського району Одеської області

Залишилися: наречена, батьки

  30-річний Олександр Чегурко
30-річний Олександр Чегурко

У зоні бойових дій 3 січня загинув український розвідник старший сержант Олександр Чегурко. Він служив у 28-й окремій бригаді. Народився він 16 липня 1987 року в селі Шершенці Кодимського району Одеської області.

Обставини загибелі військовослужбовця невідомі. У зведенні штабу АТО, опублікованому вранці, про втрати 3-го січня не згадувалося. Загиблий на Донбасі 3 січня старший сержант Олександр Чегурко планував одружитися з дівчиною, з якою познайомився у зоні АТО.

У Кодимському районі загиблий розвідник жив із батьками.

"Він зробив пропозицію дівчині з Донецької області, мало бути весілля. Батько Чегурка - чорнобилець, мати хворіє на цукровий діабет і страждає від високого тиску. Нам повідомили, що загинув наш земляк в зоні АТО. Ми не знаємо причини загибелі. Цією справою займаються правоохоронні органи - військова прокуратура і Нацполіція. Це сталося другого січня пізно ввечері. Ми не розголошуємо інформацію. Є кримінальне провадження, яке проводять слідчі органи", - сказав голова Кодимської районної ради Одеської області Геннадій Гладенький.

Чегурко служив за контрактом у 28-й окремій механізованій бригаді ЗСУ з квітня 2014 року. Останнім часом чоловік жив в Доброславі Лиманського району Одеської області. Спікер Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що загибель українського розвідника Олександра Чегурка в зоні АТО є небойовою втратою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Планував одружитися: в зоні АТО загинув розвідник

4 січня

"Фрімен"

Років:

Родом: з Білої Церкви Київська область

Залишилися:

У зоні АТО на Донбасі загинув український боєць з Білої Церкви (Київська область) з позивним "Фрімен". Це вже третій загиблий Герой з початку 2018 року.

"У нас 200-й. Похорон сьогодні, 4 січня, в Білій Церкві. Спочивай з миром, один "Фрімен". Азов - Кульчицький - Донбас", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Привозиш загиблого, а мати відмовляється його забирати" - розповіли, як проходить обмін тілами загиблих з бойовиками

7 січня

Василь Гринь

Років: 21

Родом: з Берегівщини, с. Батрадь (Закарпатська область)

Залишилися:

  21-річний Василь Гринь
21-річний Василь Гринь

7 січня український військовослужбовець 21-річний Василь Гринь загинув від кульового поранення в зоні АТО.
"У зоні проведення АТО від кульового поранення загинув військовослужбовець з Берегівщини, с. Батрадь (Закарпатська область). Гринь Василь Сергійович (01.01.1997-07.01.2018р.) Вічна память герою!" - повідомив керівник націоналістичного руху "Карпатська Січ" Тарас Деяк.

За тиждень до смерті, бійцеві виповнився 21 рік.

У штабі АТО інформацію про смерть бійця підтвердили, однак підкреслили, що Василь загинув не під час бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вночі на "нульовій" загинув воїн АТО Ярослав Козак

8 січня

Олександр "Балу" Балецький

Років:

Родом:

Залишилися:

  Олександр "Балу" Балецький
Олександр "Балу" Балецький

Помер український ветеран Олександр Балецький із позивним "Балу".

"Пішов "Балу" (Саня Балецький), не зміг зачепитися, утриматися тут, хоча пройшли багато там. Чому, навіщо, як – ми знаємо відповіді, але вже нічого не повернути, не змінити", – написав фотограф Роман Базенков у Facebook.

Поховали ветерана 8 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер ветеран АТО "Балу"

19 січня

Вадим "Гаха" Гаюх

Років: 54

Родом: з міста Херсон

Залишилися: донька, онука

  54-річний Вадим "Гаха" Гаюх
54-річний Вадим "Гаха" Гаюх

У зоні бойових дій вночі 19 січня помер доброволець Вадим Гаюх з позивним "Гаха".

"Сьогодні вночі зупинилося серце друга "Гахи", славного бійця Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". Херсонські побратими про "Гаху": "Не витримало серце. Хотів на фронт. Не пускали. Все одно поїхав. Радів, що може передати свої знання і досвід у медичному підрозділі", - повідомили в "Правому Секторі".

Знайома бійця з Херсону, уточнила, що причиною смерті став інфаркт.

У зону АТО він вирушив як парамедик. До того "Гаха" пережив два інфаркти. Боєць резервної сотні Добровольчого українського корпусу вважав, що його знання та досвід найпотрібніші на "нулі". До свого 55-річчя він не дожив місяць.

Він мав доньку й онуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не витримало серце" - у зоні бойових дій помер доброволець

25 січня

Антон Рубан

Років: 22

Родом: з Черкаської області

Залишилися: батьки

  22-річний Антон Рубан
22-річний Антон Рубан

25 січня 22-річний військовослужбовець Національної гвардії України скоїв самогубство під час охорони будівлі Апеляційного суду міста Сіверськодонецьк Луганської області.

Батьки та друзі загиблого в Сіверськодонецьку на Луганщині нацгвардійця 22-річного Антона Рубана не вірять у його самогубство.

Кажуть, що він по телефону скаржився на "дідівщину", однак через страх ніколи не називав імен кривдників. За словами батька загиблого Павла Рубана, Антон постійно розповідав про те, як командир роти і старші військові знущаються над молодшими і часто б'ють їх. Чоловік вважає, що має місце вбивство або доведення до суїциду.

Відомо, що чоловік родом з Черкаської області, служив за контрактом, в зоні АТО на лінії вогню не був.

"Вибачте мене, дурня. В цих умовах не виживу. Прошу пробачення у батьків та колег", - написав 22-річний нацгвардієць, у передсмертній записці.

Друг загиблого Олександр зазначив, що смерть Антона не може бути самогубством. За кілька днів до смерті той по телефону розповів про конфлікт, який стався між ним і старшим колегою. Олександр упевнений, що його друга вбили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки загиблого нацгвардійця домоглися повторної експертизи

Один український військовий загинув і двоє зазнали бойових травм на сході України 31 січня. Підтримувані Росією бойовики здійснили 5 обстрілів позицій сил АТО. Обстріли бойовики вели біля Новоолександрівки, Станиці Луганської, Авдіївки та Павлополя.

Зараз ви читаєте новину «Пам'ятаємо: імена усіх воїнів АТО, які загинули у січні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути