пʼятниця, 02 лютого 2018 07:10

Артем Скупейко отримав дві нагороди

У місті Полонне на Хмельнич­чині 30 січня попрощалися із загиблим в зоні АТО старшим солдатом 1-го батальйону оперативного призначення імені генерала Кульчицького Мирославом "Монахом" Сливкою.

Він загинув від кулі снайпера 27 січня під час виконання бойового завдання під селищем Верхньоторецьке на Донеччині. 2012‑го закінчив Житомирський національний агроекологічний університет. До війни працював агрономом. Добровольцем пішов на фронт, у квітні 2016-го підписав контракт. 17 січня Мирославу виповнилося 28 років. Загиблого воїна поховали на новому кладовищі міста Полонне. Залишилася мати.

30 січня біля селища Талаківка на Донеччині від кулі снайпера загинув старший матрос військової частини А2800 22-річний Артем Скупейко. Він — житель смт Горностаївка на Херсонщині. Закінчив тут школу 2012-го. У 2013–2015 роках проходив строкову військову службу. Потім став снайпером-розвідником у 36-й окремій бригаді морської піхоти. Залишилися мати Тетяна Адамівна, бабуся та 2-річна сестра Єлизавета.

За час служби Артема Скупейка нагородили відзнаками президента України "За оборону Маріуполя", "За участь в Антитерористичній операції". Артема посмертно представили до нагороди — "Орден за мужність" ІІІ ступеня, кажуть у Центрі допомоги учасникам АТО Херсонщини.

Зараз ви читаєте новину «Артем Скупейко отримав дві нагороди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути