середа, 03 серпня 2022 08:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Падіння багатоповерхівок і спротив – Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині

Падіння багатоповерхівок і спротив – Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині
У Луганській області падають пошкоджені багатоповерхівки. Фото: eastnews.ua

У захопленому Сіверськодонецьку падають аварійні багатоповерхівки.

Небезпечно заходити в пошкоджені росіянами будинки, каже голова Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай.

"Ті, хто залишився, живуть у вцілілих квартирах, дехто – у під'їздах і підвалах. Але там украй небезпечно. Якщо багатоповерхівка зазнала пошкоджень, вона будь-якої миті може впасти. Як нещодавно це сталося з будинком на вулиці Партизанська в Сіверськодонецьку. Аварійна будівля впала посеред дня. Повз проходили люди. Чи був хтось усередині – достеменно невідомо", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині ЗСУ продовжують чинити спротив – Гайдай

На лінії фронту загарбники обстрілюють населені пункти, які тримають оборону. Шість разів росіяни використали реактивні системи залпового вогню. Неодноразово застосовували міномети.

Росіяни зосередили основні зусилля на Бахмутському напрямку.

"Окупанти, які не в змозі подолати оборонні укріплення українських бійців, дедалі частіше застосовують авіацію. Лише за 2 серпня ворожих авіаударів завдано поблизу восьми населених пунктах на адмінмежі Луганщини й Донеччини", – пише Гайдай.

Загарбники намагаються скувати дії ЗСУ, щоб бійців не перекинули на інші напрямки. Багато разів одночасно атакують з різних сторін. Протягом останньої доби відбили дев'ять спроб штурму окупантів, ті були змушені відійти.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

Уряд України запровадить обов'язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200-220 тис. місцевих жителів.

У так званій ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим і найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині й Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

Зараз ви читаєте новину «Падіння багатоповерхівок і спротив – Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути