понеділок, 01 серпня 2022 12:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Урагани", "Гради" та ракети РФ знову накрили Донеччину, є вбиті: фото руїн
9

Росія перетворює Донецьку область на випалену землю
Фото: Національна поліція
Росія перетворює Донецьку область на випалену землю
Росія перетворює Донецьку область на випалену землю
Росія перетворює Донецьку область на випалену землю
Росія перетворює Донецьку область на випалену землю

Минулої доби, 31 липня, окупаційні війська Росії завдали по житловому сектору й інфраструктурі Донецької області 34 удари.

Є жертви та поранені серед цивільних. Постраждали 16 населених пунктів, повідомила Національна поліція Донеччини в Тelegram.

"Проти мирного населення Росія застосувала авіаційні ракети, "Урагани", "Гради" та артилерію. Зруйновано та пошкоджено 43 цивільних об'єкти – 34 житлові будинки, два поля з врожаєм, аптека, гаражі, автомобілі", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія наступатиме на Донбасі з меншою інтенсивністю: ГУР назвало причину

Найбільше влучань зазнала Авдіївка – 11. Ворог також бив по містах Соледар, Бахмут, Сіверськ, Миколаївка, Красногорівка, Мар'їнка, селищу Нью-Йорк, Північне, селах Ягідне, Предтечине, Курдюмівка, Птиче, Карлівка, Георгіївка, Ласточкине.

Поліцейські задокументували кожен злочин окупантів. Також відкрили кримінальні провадження за порушення законів і звичаїв війни.

31 липня росіяни вбили трьох мирних жителів Донеччини. Ще 16 людей отримали поранення, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко. За його даними, двоє людей загинули в Бахмуті та ще один в Соледарі. Водночас неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Уряд України запровадить обов'язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200–220 тис. місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «"Урагани", "Гради" та ракети РФ знову накрили Донеччину, є вбиті: фото руїн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути