понеділок, 01 серпня 2022 11:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія наступатиме на Донбасі з меншою інтенсивністю: ГУР назвало причину  

Росія наступатиме на Донбасі з меншою інтенсивністю: ГУР назвало причину  
Росія продовжить наступ на Донбасі, але з меншою інтенсивністю – розвідка. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти найближчим часом продовжать наступ на Донбасі, проте з меншою інтенсивністю.

Це пов'язано з перекиданням окупаційних військ на південь України, повідомив заступник начальника Головного управління української розвідки Вадим Скібіцький в інтерв'ю The Guardian.

За його словами, попри перекидання своїх батальйонних тактичних груп на тимчасово окуповані території півдня України з Донбасу, окупанти продовжать наступ на сході.

Він зазначив, що в районі Харкова Росія зосередила свої зусилля на захисті позицій та недопущенні виходу українських сил на державний кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія пробує розвинути наступ на Бахмут – ЗСУ міцно тримають оборону

Скібіцький додав, що Російська Федерація два тижні тому вивела з Донеччини тактичні групи повітряно-десантних військ і перекинула їх до захопленого Херсона. Також ворожа армія перекидає зі свого східного військового округу війська, які використовували для атаки на Слов'янськ.

"Якби Росія виграла битву на півдні та сході України, вона продовжила б нові наступальні операції, щоб захопити більше території України, використовуючи підрозділи, які зараз формуються у РФ", – сказав розвідник.

Розвідка Великої Британії також припускає, що Росія вирішила скорегувати свої плани наступальної операції на Донбасі. Усе тому, що відчула потребу зміцнити угруповання на півдні України. За даними британців, упродовж останніх чотирьох днів російські сили намагалися здійснювати тактичні наступальні дії в районі Бахмута Донецької області, але просуваються "дуже повільно".

Українська влада повідомляла, що окупанти продовжують перекидати у напрямку тимчасово окупованого Херсона важку техніку через захоплений Мелітополь на Запоріжжі. У кожній колонні по 20–30 одиниць техніки – від танків, до бойових машин десанту та машин піхоти. Ворожа техніка їде з боку Донбасу, Маріуполя та Бердянська. Таким чином армія противника готується до наступу Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росія наступатиме на Донбасі з меншою інтенсивністю: ГУР назвало причину  ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути