Ексклюзиви
понеділок, 01 серпня 2022 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія коригує плани на сході, щоб зміцнитися на півдні – розвідка Великої Британії

Росія коригує плани на сході, щоб зміцнитися на півдні – розвідка Великої Британії
Збройні сили України просуваються у Херсонській області. Фото: Генштаб ЗСУ

Росія, імовірно, вирішила скорегувати свої плани наступальної операції на Донбасі, відчувши потребу зміцнити угруповання на півдні України.

Про це повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 1 серпня з посиланням на свої розвіддані.

За даними британців, упродовж останніх чотирьох днів російські сили намагалися здійснювати тактичні наступальні дії в районі Бахмута Донецької області, але просуваються дуже повільно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія пробує розвинути наступ на Бахмут – ЗСУ міцно тримають оборону

У розвідці нагадали, що українська влада минулого тижня повідомляла про переміщення значних сил з півночі Донбасу на південь України.

"Схоже, Російська Федерація корегує оперативний задум наступу на Донбасі після того, як не змогла добитися вирішальних оперативних проривів згідно з тим планом, за яким діяла з квітня. Зараз, схоже, фронт на Запоріжжі визначили як вразливу ділянку, яку потрібно посилити", – ідеться в огляді.

Збройні сили України просуваються у Херсонській області. Українські захисники поступово вибивають ворога із захоплених ним територій. ЗСУ, ймовірно, готуються розпочати або вже розпочали контрнаступ у Херсонській області.

Увечері 26 липня Збройні сили України вдарили по Антонівському мосту в тимчасово окупованому Херсоні.

Антонівський міст – це один з двох пунктів перетину через Дніпро. Ними Росія може постачати або відводити свої війська на територію, яку вона окупувала на захід від річки. У цю зону входить Херсон. Якщо ЗСУ повністю знищать міст, окупанти опиняться фактично в оточенні.

Зараз ви читаєте новину «Росія коригує плани на сході, щоб зміцнитися на півдні – розвідка Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути