пʼятниця, 29 липня 2022 12:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог перекидає на південь колони ворожої техніки – Федоров

Ворог перекидає на південь колони ворожої техніки – Федоров
Окупанти продовжують перекидати техніку до Херсону. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупанти продовжують перекидати у напрямку Херсона важку техніку через тимчасово захоплений росіянами Мелітополь на Запоріжжі.

Армія противника готується до наступу Збройних сил України, повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Четвертий день ми спостерігаємо, як через територію міста транзитом проходить військова техніка. Це три-чотири колони щодня. Сьогодні була чергова колонна. Техніка прямує як центром міста, так і по околицях Мелітополя", – сказав він.

У кожній колонні по 20-30 одиниць техніки – від танків, до бойових машин десанту та машин піхоти. Ворожа техніка їде з боку Донбасу, Маріуполя та Бердянська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни можуть готувати новий наступ у напрямку Харкова – аналітики ISW

"На території міста також помітили специфічну техніку – "Бук-М2", який є останньою модифікацією цього озброєння. Воно також все іде в бік Херсону та Криму. Ми чітко розуміємо, що перекидання цієї техніки пов'язане з тим, що наші ЗСУ вже націлені на деокупацію Херсона. Ось чому ворожі війська стягуються саме туди. Водночас деокупація Мелітополя для українських військових є пріоритетом тому, що це місто – ключ до деокупації всього півдня країни", – пояснив він.

Збройні сили України просуваються у Херсонській області. Українські захисники поступово вибивають ворога із захоплених ним територій. ЗСУ, ймовірно, готуються розпочати або вже розпочали контрнаступ у Херсонській області.

Увечері 26 липня Збройні сили України вдарили по Антонівському мосту в тимчасово окупованому Херсоні.

Антонівський міст – це один з двох пунктів перетину через Дніпро. Ними Росія може постачати або відводити свої війська на територію, яку вона окупувала на захід від річки. У цю зону входить Херсон. Якщо ЗСУ повністю знищать міст, окупанти опиняться фактично в оточенні.

Зараз ви читаєте новину «Ворог перекидає на південь колони ворожої техніки – Федоров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути