неділя, 24 липня 2022 00:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Перемога буде: Зеленський розповів про успіхи ЗСУ на Херсонщині

Перемога буде: Зеленський розповів про успіхи ЗСУ на Херсонщині
ЗСУ вдарили по Дар'ївському мосту під Херсоном. Фото: facebook.com/sergey.khlan

Збройні сили України просуваються в Херсонській області.

Українські захисники поступово вибивають ворога із захоплених ним територій. Про це президент України Володимир Зеленський сказав у вечірньому зверненні.

"Окупанти намагалися там закріпитись. Їхні колаборанти наробили різних нахабних заяв, які російською мовою називаються дуже влучним словом "шапкозакидательство". Але чим це допомогло їм?. Збройні сили України крок за кроком просуваються по області", – сказав голова держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відрізали окупантів від постачання зброї: ЗСУ потужно вдарили по ще одному мосту під Херсоном

На 150-й день повномасштабної війни з Росією саме на Херсонщині передусім видно, наскільки Україна просунулася до перемоги над агресором.

"У цей день видно наскільки ми просунулися до нашої перемоги. Вона буде", - переконаний Зеленський.

Раніше так званий "заступник голови військово-цивільної адміністрації" Херсонської області Кирило Стремоусов заявив, що Херсонщина скоро стане "повноцінним суб'єктом РФ". Також сказав, що область "переходить на московський час". "На моє прохання пошукова система Google відключена, те саме з YouTube і Viber", – заявив він.

Кремль планує об'єднати так звані ДНР, ЛНР, а також захоплені території Херсонської та Запорізької областей України в один федеральний округ у складі Росії. Його створять після того, як на цих територіях відбудуться "референдуми" щодо приєднання до складу РФ.

Водночас українські війська продовжують активно наступати в регіоні. Вони нанесли серію ударів, щоб відрізати окупантів - взяти їх в котел.

23 липня українські військові влучили в міст через річку Інгулець поблизу села Дар'ївка Херсонської області. Це продовження операції з відрізання херсонського угрупування росіян від постачання зброї і техніки.

На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, жителі Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Зараз ви читаєте новину «Перемога буде: Зеленський розповів про успіхи ЗСУ на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути