середа, 20 липня 2022 10:56

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ готується анексувати чотири області України: назвали дату "референдуму"

РФ готується анексувати чотири області України: назвали дату "референдуму"
11 вересня у Росії відбудуться вибори. Тоді ж окупанти планують провести "референдум" про незаконну анексію областей України. Фото: eastnews.ua

Країна-агресорка Російська Федерація, найімовірніше, спробує незаконно приєднати захоплені території Херсонської, Запорізької, Донецької й Луганської областей України вже на початку осені.

11 вересня у Росії відбудуться вибори. Тоді ж, вірогідно, російські окупанти намагатимуться провести фейковий "референдум" про незаконну анексію українських територій. Так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Нагадали, що представник Ради національної безпеки Сполучених Штатів Джон Кірбі оголосив, що Москва розпочинає розгортання версії "схеми анексії" 2014 року. Зокрема, "вивчає" плани щодо незаконного захоплення Херсонщини, Запоріжжя і Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: показали карту бойових дій за 20 липня

"Кірбі підтвердив давню оцінку ISW про те, що Кремль встановив нелегітимних довірених осіб, примусив до використання рубля, замінив українську телекомунікаційну й мовленнєву інфраструктуру російськими альтернативами і змусив українців звертатися за російськими паспортами для виконання основних завдань на окупованих територіях", – зазначили експерти.

На думку аналітиків, росіянам навряд вдасться окупувати всю Донеччину до 11 вересня, коли в РФ відбудеться єдиний день голосування на місцевих і губернаторських виборах.

"Кремль також може відкласти ці російські регіональні та місцеві вибори, щоб обмежити вираження внутрішнього невдоволення вторгненням Росії в Україну", – припустили в ISW.

Російська Федерація планує анексувати окуповані українські території в ході повномасштабного вторгнення в Україну. Анексія Росією за допомогою застосування сили захоплених українських територій буде серйозним порушенням Статуту Організації Об'єднаних Націй, на брифінгу у Білому домі сказав Кірбі.

Він наголосив, що США не дозволять цьому залишитися без відповіді або без покарання.

Зараз ви читаєте новину «РФ готується анексувати чотири області України: назвали дату "референдуму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути