вівторок, 02 серпня 2022 12:28

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині ЗСУ продовжують чинити спротив – Гайдай

На Луганщині ЗСУ продовжують чинити спротив – Гайдай
У Луганській області ситуація без змін. Фото: eastnews.ua

На Луганщині ситуація незмінна, Збройні сили України тримають оборону на невеликій частині території.

Почали працювати партизани. Вони не лише клеять листівки, а й псують інфраструктуру, повідомив голова Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупантів значні втрати, але вони штурмують у бік Бахмута – Гайдай

"Це допомагає гальмувати атаки та просування вперед російської армії", – каже він.

У містах, де були бойові дії, неможливо відновити опалювальний сезон. Росіяни цілодобово обстрілювали їх. Навіть якщо до міст підведуть магістральні труби, вся інфраструктура знищена. І якщо включити газ, то будуть пожежі та вибухи у всіх будинках.

"Ми бачили те "покращення". Вони привозять у розбитий Сіверськодонецьк 10 автомобілів "буханок" і пишаються, що так допомагають ЖКХ", – додав Гайдай.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

Уряд України запровадить обов'язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200–220 тис. місцевих жителів.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим і найскладнішим етапом із початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині та Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині ЗСУ продовжують чинити спротив – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути