пʼятниця, 30 грудня 2016 20:47

Ожеледиця, ями та осколки мін - волонтери долають тисячі кілометрів у зоні АТО
16

Фото: Gazeta.ua

Одна з найбільших проблем в зоні АТО на Донбасі - прифронтові дороги. За два з половиною роки війни, військова техніка та обстріли вщент знищили розбили дорожну інфраструктуру.

Взимку небезпечно їздити через ожеледицю та перемети снігу. Якщо основні магістралі стараються прочистити, то манівці залишаються небезпечними навіть для підготовлених автомобілів.

Крім цього, більшість українських позицій знаходяться не в населених пунктах, а за ними. Часто до них дорогу прокладають спеціальною технікою. І якщо таким шляхом пройде танк чи БМП вона стає вщент розбита.

Так, остання поїздка волонтерів Бориса Пенчука та Сергія Герчака закінчилась обірваною вихлопною трубою, зірваним захистом двигуна та дірою у дні авто.

"Спершу вилетіли з дороги. Відірвали все в низу машини. Нас витягнув армійський Урал. Потім армійський "УАЗ" тягнув витягти з яру. Після таких пригод довелось залити соняшникової олії "Олейна" в гідропідсилювач руля, аби доїхати тільки до СТО", - розповідають волонтери.

Крім цього небезпечними є осколки від мін та снарядів. Ними можна порізати шини та застрянути в зоні обстрілу. При зупинці також не рекомендують сходити з асфальту. Узбіччя можуть бути заміновані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До чого призводять різкі маневри під час ожеледиці - відеопідбірка ДТП

Порада від військових: перед тим, як їхати вдало сплануйте маршрут, так як є небезпека виїхати на передові позиції бойовиків.
Зараз ви читаєте новину «Ожеледиця, ями та осколки мін - волонтери долають тисячі кілометрів у зоні АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути