субота, 19 листопада 2016 22:33

На повне відновлення Донбасу потрібно понад $20 млрд

На повне відновлення Донбасу потрібно понад $20 млрд

На повне відновлення інфраструктури Донбасу потрібно понад $20 млрд. У Донецькій військово-цивільній адміністрації мають дорожню карту з відновлення Донбасу і є плани, що необхідно відновити наступного року.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив керівник Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

"На відновлення інфраструктури Донецька область влітку отримала 2,5 мільярда гривень. Гроші почали використовувати, проте їх кінцева реалізація відбудеться тільки навесні 2017 року. Від Регіонального фонду розвитку ми отримали 300 мільйонів, які використовуємо на ремонт мостів, доріг, на будівництво лікарні тощо", - каже Жебрівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель зробила песимістичну заяву по Донбасу

Також керівник Донецької ВЦА додав, що наступного року збираються відновити 10 мостів, 23 будинки в Мар'їнці, 21 школу. Збираються оснащати та модернізувати госпіталі.

"На житлово-комунальні потреби буде виділено гроші. Це і теплотраси, і водогони, і багато іншого. Ціла програма, дорожня карта відновлення інфраструктури Донбасу, і я б сказав - не відновлення, а будівництво нової інфраструктури Донбасу у нас є. На відновлення інфраструктури Донбасу потрібно понад 20 мільярдів доларів", - говорить Жебрівський.

За його словами, у Мар'їнці та Красногорівці є проблеми із постачанням газу, електроенергії та опаленням.

Зараз ви читаєте новину «На повне відновлення Донбасу потрібно понад $20 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути