середа, 30 листопада 2016 18:03

Назвали суму, необхідну на відновлення економічної діяльності Донбасу

Назвали суму, необхідну на відновлення економічної діяльності Донбасу
Фото: Facebook.com/sergei.loiko

На відновлення економічної діяльності східних областей України, які зазнали втрат від військової агресії, потрібно $1,5 млрд.

Про це заявив старший економіст Міжнародного центру політичних досліджень Василь Поворозник під час експертної дискусії "Врегулювання конфлікту на Донбасі: моделі і ціна", повідомляє "Укрінформ".

Він нагадав, що існує оцінка з боку ЄС, ООН, групи Світового банку в Україні та уряду стосовно відновлення та розбудови миру в Східній Україні.

"Фактично оцінювали витрати на відновлення економічної діяльності в контрольованій зоні та в трьох областях – Дніпропетровській, Харківській і Запорізькій. Сума, передбачена документом, це - 1,5 мільярда доларів", – сказав Поворозник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На повне відновлення Донбасу потрібно понад $20 млрд

Як зазначив експерт, ключова стаття – це інфраструктура та соціальні послуги – $1,2 млрд.

Поворозник нагадав, що восени 2014 року Міністерство економічного розвитку та торгівлі заявляло про 80% втраченого потенціалу на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Назвали суму, необхідну на відновлення економічної діяльності Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути