понеділок, 17 жовтня 2022 18:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти пішли в атаку на Донбасі: чим усе закінчилося

Окупанти пішли в атаку на Донбасі: чим усе закінчилося
Учора ЗСУ відбили російську атаку в Донецької області. Фото: eastnews.ua

Минулої доби українські війська відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Спірне, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Мар'їнка, Красногорівка, Побєда та Невельське Донецької області.

Загарбники обстрілюють позиції вздовж усієї лінії зіткнення, обладнують оборонні позиції та рубежі на окремих напрямках та ведуть повітряну розвідку. Про це пише Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронтах: показали свіжі карти бойових дій в Україні

"Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, завдає ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення", – йдеться у повідомленні.

Українська авіація завдала понад 11 ударів. Підтвердили ураження 10 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також позиції зенітного ракетного комплексу противника. Підрозділи ППО збили 25 безпілотники Shahed -136.

Ракетних війська та артилерія уразили два пункти управління, один район зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, два об'єкти ППО, два склади боєприпасів та інші військові цілі противника.

Російський диктатор Володимир Путін скористається будь-яким призупиненням бойових дій в Україні, щоб закріпити свої досягнення та заморозити лінію фронту у найкращій конфігурації. Зупинення бойових дій він використає, щоб підготувати нову агресію.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти пішли в атаку на Донбасі: чим усе закінчилося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути