понеділок, 17 жовтня 2022 10:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронтах: показали свіжі карти бойових дій в Україні
5

Збройні сили України відновлюють контрнаступ на півдні.

Також ЗСУ утримують оборону на Бахмутському напрямку, де окупанти посилюють штурми, свідчать свіжі мапи боїв від Інституту вивчення війни ISW.

"На лінії Оскіл – Кремінна тривають бої. Імовірно, ЗСУ продовжують атаки в районі Сватового та Кремінної Луганської області. Водночас окупанти продовжують обстрілювати звільнені населені пункти у Харківській та Донецькій областях" – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW пояснили, навіщо росіяни брешуть про успіхи в районі Бахмута

В ISW показали свіжі карти бойових дій
Фото: understandingwar.org
В ISW показали свіжі карти бойових дій
В ISW показали свіжі карти бойових дій
В ISW показали свіжі карти бойових дій
Показали свіжі карти бойових дій

Донецька область залишається однією з найважчих точок на фронті. Бої точаться в районі Бахмута. Окупанти заявляють про просування на цьому напрямку, проте українські сили та аналітики ISW спростовують ці заяви.

Водночас підрозділи ЗСУ відновили атаки на Херсонському напрямку. Збільшують кількість щоденних обстрілів та ударів по позиціях ворога. Командування Збройних сил тим часом зберігає операційну тишу та поки що не повідомляє про конкретні успіхи на півдні.

Російський диктатор Володимир Путін скористається будь-яким призупиненням бойових дій в Україні, щоб закріпити свої досягнення та заморозити лінію фронту у найкращій конфігурації. Зупинення бойових дій він використає, щоб підготувати нову агресію.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронтах: показали свіжі карти бойових дій в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути