пʼятниця, 27 грудня 2019 17:05

Розпочалися випробування нових ракет для "Градів"

Розпочалися випробування нових ракет для "Градів"
Заряджання ракети "Тайфун-1" під час випробування / фото: КБ "Південне"

В 2019 році розпочались випробування 122-мм реактивних снарядів системи залпового вогню "Тайфун-1"

Його розробкою зайнялись в конструкторському бюро "Південне", повідомляє прес-служба КБ.

Перший етап випробувань полягав у випробувальних пусках ракети на мінімальну відстань за для перевірки роботи нового реактивного двигуна снаряду.

Наступний етап передбачає запуск снаряду "Тайфун-1" на максимальну відстань яка складає 40 км, що вдвічі перевищує дальність снаряду РСЗВ БМ-21 "Град".

Про розробку нових далекобійних реактивних снарядів стало відомо в ході міжнародної виставки "Зброя та безпека 2018", тоді під час відвідин заходу Секретарем Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов озвучив першу інформацію щодо цієї розробки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лісі та в болоті: як випробовують бронетехніку для Збройних сил

У КБ "Південне" розказали, що окрім випробування "Тайфун-1" проводяться роботи зі створення на його базі керованого снаряду "Тайфун-1М", а також модернізованих версій принципово нових реактивних систем залпового вогню "Тайфун-2" і "Тайфун-4". це снаряди для реактивної системи залпового вогню калібром 220 мм та 400 мм.

На полігоні у Дніпропетровській області провели випробування самохідної артилерійської установки "Богдана", створеної під 155-мм снаряди за стандартами НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Розпочалися випробування нових ракет для "Градів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути