пʼятниця, 17 грудня 2021 07:37

На Донбасі загинув український військовий

На Донбасі загинув український військовий
Окуповані росіянами частини Донбасу / ВВС

За минулу добу внаслідок ворожих дій один військовий дістав поранення і перебуває в лікарні. Стан здоров'я – задовільний. Інший військовий дістав поранення, несумісні з життям.

Російські збройні сили продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи. Про це повідомляє штаб "Операції об'єднаних сил".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики вдарили з забороненої зброї й поранили воїна ЗСУ

Упродовж минулої доби, 16 грудня, зі сторони російсько-окупаційних військ зафіксували п'ять порушень режиму припинення вогню. Одне з застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

В сторону Новолуганського окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї. Біля Пісків ворог стріляв із мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів. Біля Золотого-4 і Травневого противник обстріляв українські позиції з автоматичних станкових гранатометів. Неподалік Павлопіля російські найманці відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Командування та особовий склад Об'єднаних сил висловлюють щирі співчуття рідним і близьким героя, який загинув.

Українські війська відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, і змусили противника припинити обстріли.

Станом на сьому ранку, 17 грудня, порушень режиму припинення вогню зі сторони російсько-окупаційних військ не фіксували.

У Брюсселі 15 грудня президент Володимир Зеленський обговорив з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Франції Еммануелем Макроном питання врегулювання на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі загинув український військовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути