середа, 15 грудня 2021 20:13

Зустріч без Росії: Зеленський обговорив Донбас з лідерами "нормандської четвірки"

Зустріч без Росії: Зеленський обговорив Донбас з лідерами "нормандської четвірки"
Відбулася тристороння зустріч Володимира Зеленського з Олафом Шольцом та Еммануелем Макроном. Фото: president.gov.ua

У Брюсселі 15 грудня президент Володимир Зеленський обговорив з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Франції Еммануелем Макроном питання врегулювання на Донбасі.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

"Глава української держави подякував ФРН та Франції за рішучу підтримку України на тлі військової загрози з боку Росії, а також за послідовні зусилля цих країн у межах переговорів у Нормандському форматі", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Звільнили б Донбас за пару днів. Був би наказ": що говорять на передовій про наступ росіян

Зеленський наголосив, що Україна не піддається на жодні провокації на кордоні, не має будь-яких агресивних намірів щодо інших сторін та залишається відданою дипломатичним засобам врегулювання ситуації.

"Очікую, що російські війська та озброєння будуть відведені від кордонів України якомога швидше. Поки що, попри триваючі дипломатичні зусилля, вони залишаються біля наших кордонів", - сказав Зеленський.

Сторони погодилися з необхідністю продовжити активну роботу в Нормандському форматі та забезпечити виконання рішень. Це стосується насамперед забезпечення дотримання режиму припинення вогню, взаємне звільнення утримуваних осіб та відкриття двох нових пунктів пропуску, підкреслив Зеленський.

Володимир Зеленський запропонував президенту Азербайджану Ільхаму Алієву провести спільний саміт України, Азербайджану і Туреччини. Саміт мають провести у лютому 2022 року у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч без Росії: Зеленський обговорив Донбас з лідерами "нормандської четвірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути