Ексклюзиви
понеділок, 05 квітня 2021 01:50

На Донбасі зафіксовано понад тисячу порушень перемир'я - ОБСЄ

На Донбасі зафіксовано понад тисячу порушень перемир'я - ОБСЄ
Кількість порушень режиму припинення вогню в Донецькій області за добу зросла в 2,5 раза, а в Луганській - майже в 14 разів. Фото: facebook.com/oscesmm

Кількість порушень режиму припинення вогню в Донецькій області за добу зросла в 2,5 раза, а в Луганській - майже в 14 разів. Про це сказано в останньому звіті Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ від 3 квітня, що охоплює події 2 квітня.

Саме місія зафіксувала в Донецькій області 594 порушення режиму припинення вогню, включаючи 453 вибухи. Днем раніше там було зафіксовано 225 порушень.

У Луганській області СММ зафіксувала 427 порушень режиму припинення вогню, включаючи 58 вибухів. Днем раніше там було зафіксовано 31 порушення.

Місія ОБСЄ у своєму звіті також підкреслила, що свободу її пересування, як і раніше, обмежували, зокрема збройні формування поблизу Олександрівки та в Костянтинівці Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посли країн НАТО обговорили нарощування військ РФ на кордоні з Україною

Володимир Зеленський заявив, що ескалація конфлікту на Донбасі помітна з початку року. 20 загиблих і 57 поранених тільки за перші місяці. Така ціна війни та відстоювання нашої незалежності, суверенітету й територіальної цілісності.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі зафіксовано понад тисячу порушень перемир'я - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути