Ексклюзиви
четвер, 16 грудня 2021 18:01

МЗС про заяву суду РФ щодо військ на Донбасі: "Явка з повинною"

МЗС про заяву суду РФ щодо військ на Донбасі: "Явка з повинною"
Російський військовий з так званої ДНР на передовій на окупованій росіянами частині Донбасу / Reuters

Визнання російським судом присутності російської армії на Донбасі допоможе Україні в міжнародних судах - МЗС

В українському МЗС вважають, що визнання в рішенні російського суду присутності збройних сил Росії на тимчасово окупованому Донбасі зміцнить позиції України в міжнародних судах.

Про це заявив речник українського МЗС Олег Ніколенко у коментарі "Європейській правді".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Гаазького трибуналу направили матеріали про воєнні злочини Росії

"Кіровський районний суд Ростова-на-Дону підписав Росії явку з повинною. Визнання в рішенні російського суду присутності збройних сил Росії на тимчасово окупованій території України є черговим переконливим нівелюванням ключового аргументу Москви про нібито "внутрішньоукраїнський" характер конфлікту на Донбасі", - заявив він.

Цього разу Росія власноруч створила юридичний прецедент, який чітко зафіксував її статус як сторону міжнародного збройного конфлікту, вважає Ніколенко.

"Це рішення зміцнить позицію України в провадженнях проти Росії в міжнародних судах. Російським юристам стане дедалі важче називати біле чорним. Вердикт ростовського судді наблизив притягнення російської влади до міжнародно-правової відповідальності", - додав речник українського МЗС.

Кіровський районний суд Ростова-на-Дону розкрив інформацію про постачання продовольства російської армії, розташованій на сході України. Як сказано у вироку, російським військовим раз на два тижні відправляли 1300 тонн продовольства з Ростовської області. Вирок винесли у листопаді 2021 року у кримінальній справі про корупцію. Його текст опубліковано на сайті суду. У вироку повідомляється, що постачання відбувалися як мінімум у 2018 та 2019 роках.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав помилкою інформацію про наявність російських військ на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «МЗС про заяву суду РФ щодо військ на Донбасі: "Явка з повинною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути