четвер, 08 квітня 2021 13:17

До Гаазького трибуналу направили матеріали про воєнні злочини Росії

До Гаазького трибуналу направили матеріали про воєнні злочини Росії
Через російську агресію під Іловайськом загинули 366 українських воїнів. Фото: "Укрінформ"

Україна направила матеріали про воєнні злочини Росії до Офіса прокурора Міжнародного кримінального суду. Серед них Іловайська трагедія та бої за Донецький аеропорт. Інформацію зібрав Офіс генпрокурора.

Україна зібрала факти про вбивства військових під час подій під Іловайськом 29 серпня 2014 року та про бої за Донецький аеропорт 19-21 січня 2015-го.

Іловайська трагедія відбулася на тлі гуманітарних домовленостей. Там повинні були забезпечити "зелений коридор" для виходу українських військових з оточення.

Російські регулярні війська тоді обстріляли українських воїнів. Було вчинене вбивство 366 військових, 429 - отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 - потрапили у полон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський їде на передову - ЗМІ

Під час оборони Донецького аеропорту бойовики запросили режим "тиші" для евакуації з поля бою тіл загиблих та поранених. Вони використали перемир'я для прихованого мінування позицій ЗСУ та пізніше - підриву.

Тоді загинули 25 військовослужбовців, 22 - захоплено у полон, одного полоненого вбили.

Згідно з висновками експертів та комплексу здобутих доказів, єдиним фактором, що призвів до загибелі українських воїнів під Іловайськом, є військова агресія ЗС РФ, повідомляв Офіс генерального прокурора.

У ніч з 23 на 24 серпня 2014 року відбулось наймасштабніше пряме вторгнення збройних сил країни-агресора РФ на територію України та подальше вчинення ними воєнних злочинів.

На той момент війська ЗС РФ складалися з 9 батальйонно-тактичних груп: 3,5 тис. осіб особового складу, до 60 танків, до 320 БМД, до 60 гармат, до 45 мінометів та 5 протитанкових ракетних комплексів.

Зараз ви читаєте новину «До Гаазького трибуналу направили матеріали про воєнні злочини Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути