четвер, 16 грудня 2021 10:08

У РФ визнали присутність російських військ на Донбасі - офіційно
3

Російський суд вперше офіційно визнав, що війська РФ воюють проти України в Донецькій і Луганській областях.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

10 листопада цього року Кіровський районний суд міста Ростов-на-Дону вироком зафіксував, що росіяни на території України перебувають "на бойовому чергуванні".

Фігурант справи постачав продовольство російським військовим в ОРДЛО.

"Ледь не зірвав у травні-листопаді 2019 року постачання харчів російським солдатам, які перебували "на боевом дежурстве" на окупованій частині України. Спробував закрити свої факапи хабарями.

Але ще більший факап зробив суддя Кіровського суду Ростова. Вніс усе це в офіційний документ. Виклав його в публічний доступ. Тож коли його виженуть з роботи, пропоную надати йому притулок в Україні", - пише журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Гаазького трибуналу направили матеріали про воєнні злочини Росії

Скріншоти з рішення російського суду.

"У цій історії нас може тішити лише той факт, що в армії, де в промислових масштабах крадуть їжу у власних солдатів і не зважають на режим секретності - жодних шансів на виграш у війні проти України. Навіть із гіперзвуковими ракетами", - резюмував Цаплієнко.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

З початку російської агресії на Донбасі загинули 4488 українських військових. В окупованих районах Донецької і Луганської областей є понад 200 місць, де катують українців.

Зараз ви читаєте новину «У РФ визнали присутність російських військ на Донбасі - офіційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути