понеділок, 28 листопада 2022 11:40

Спецтема: Війна Росії проти України

"Може відкритися пряма дорога на Сіверськодонецьк та Лисичанськ" – аналітик про ситуацію на фронті

"Може відкритися пряма дорога на Сіверськодонецьк та Лисичанськ" – аналітик про ситуацію на фронті
На півдні російські війська намагаються перегрупувати сили, наголошує Іван Січень. Фото: "Укрінформ"

Найгарячіші точки фронту зараз знаходяться на Донеччині та Луганщині. На півдні Росія намагається перегрупувати свої війська.

Україна просувається у бік Маріуполя та Енергодару. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий аналітик Іван Січень.

"Зараз найгарячіші точки в районі Бахмута. Там противник кинув все, що міг. Намагаються прорвати лінію оборони ЗСУ і захопити всю Донеччину. На Донеччині також гарячі місця – це Авдіївка та Мар'їнка. Активні бої йдуть на півночі Луганщини біля Сватового. Якщо вийдемо до цього населеного пункту, то нам відкривається пряма дорога на Сіверськодонецьк та Лисичанськ", – говорить Січень.

На півдні російські війська намагаються перегрупувати сили, наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "АЕС не зупиняться, однак є кілька проблем" – експерт про ракетні атаки Росії

"Війська треба поповнити, дати відпочити їм, визначити всі рубежі наступу чи оборони. Бо по такій погоді на півдні особливо не повоюєш. Тому у найближчій перспективі бойові дії активно продовжуватимуться на Донеччині та Луганщині", – каже Січень.

На півдні також є певні ознаки, що українській війська намагаються наступати у бік Маріуполя, додає експерт.

"Також просуваються у бік Енергодару. На інших ділянках не видно, щоб були якісь зрушення. Зараз дуже важко вести, що наступ, що оборону. Не виключаю можливості, що зараз буде невелика оперативна пауза", – пояснює Січень.

Підтверджується ураження ворожого об'єкту в районі Сватового Луганської області 25 листопада. Там було близько 70 російських окупантів. Вночі на 27 листопада росіяни обстрілювали Авдіївку, Вугледар, Марʼїнку, Красногорівку, Лиман та село Костянтинівку на Донеччині. Внаслідок атак пошкоджено будинки, є поранені цивільні.

Російські окупанти знову обстріляли Часів Яр на Донеччині. Росіяни завдали авіаудару по місту. Троє людей поранені.

Зараз ви читаєте новину «"Може відкритися пряма дорога на Сіверськодонецьк та Лисичанськ" – аналітик про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути