вівторок, 31 січня 2023 09:46

Спецтема: Війна Росії проти України

"Мобілізацію" РФ на Луганщині визнали провальною

"Мобілізацію" РФ на Луганщині визнали провальною
Примусову мобілізаційну кампанію на захоплених територіях визнано провальною. Фото: eastnews.ua

На тимчасово окупованій ворогом Луганщині російські підрядники відмовляються працювати через небезпечні умови праці.

Водночас примусову мобілізаційну кампанію на захоплених територіях визнано провальною, повідомив очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай 31 січня. Загарбники вимагають її посилення.

"У Новопскові вчителі-колаборанти змушують дітей вчити слова гімну Російської Федерації. У батьківські чати надійшли чергові нагадування від класних керівників новопсковських шкіл про необхідність змусити дітей вивчити гімн РФ для співу на шкільних лінійках у понеділок. Ці повідомлення жителям громади надходять регулярно. Що й казати – виконавська дисципліна вже порушена навіть серед росіян", – ідеться в повідомленні.

Підрядники окупантів, яких, викликали будувати фортифікаційні споруди, відмовляються працювати на захоплених територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупація Луганщини ЗСУ – Гайдай розказав про ситуацію в регіоні

Про це заявили в російській компанії "Стройком", яка не стала відправляти співробітників у тимчасово окуповані регіони Луганщини через нездатність армії РФ забезпечити безпеку працівників.

"Щоб посилити примусову мобілізацію на Луганщині, окупанти висловили невдоволення результатами попередніх кампаній, під час яких чоловіків забирали й на вулицях, і з робочого місця. Також як провал розцінена організація логістичного забезпечення армії РФ у цьому регіоні. Саме на колаборантів Кремль покладає відповідальність за невдачі. Місцевим окупаційним адміністраціям поставили ультиматум: або Росія вийде до 1 квітня до адміністративних кордонів області, або почнуться "кадрові рішення", – зазначив Гайдай.

Хоча результати попередніх мобілізаційний хвиль можна побачити, до прикладу, у пологових будинках Луганська, додав він.

На території пологового будинку міської лікарні № 3 та пологового будинку обласної лікарні окупанти розгорнули "польові шпиталі", де лікують російських військовослужбовців.

У зв'язку з використанням противником двох пологових будинків для лікування поранених росіян в місті можливо прийняти пологи лише в Луганському обласному перинатальному центрі, де катастрофічно не вистачає місць та існують ризики і несприятливі умови для пологів.

Зараз ви читаєте новину «"Мобілізацію" РФ на Луганщині визнали провальною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути