Ексклюзиви
середа, 05 травня 2021 04:44

Місія ОБСЄ на Донбасі за два дня нарахувала більше 2 тисяч мін

Місія ОБСЄ на Донбасі за два дня нарахувала більше 2 тисяч мін
В ОБСЄ порахували кількість мін на Донбасі. Фото: ОБСЄ

СММ ОБСЄ тільки за два дні виявила більше 2 тисяч мін поблизу населених пунктів Сигнальне і Верхнєшироківське.

"Українська сторона СЦКК, відстежуючи, верифікуючи і проводячи облік порушень Мінських домовленостей, які здійснюють збройні формування РФ уздовж лінії розмежування, констатує збільшення кількості порушень з боку окупантів із застосуванням заборонених протипіхотних мін та повне ігнорування ними взятих на себе зобов'язань. Зазначене підтверджується в квітневих звітах СММ ОБСЄ, в кожному з яких містяться дані про раніше зафіксовані і нових мінні загородження на території, яку тимчасово контролюють найманці РФ, в тому числі про більш ніж 2000 мінах, виявлених за два дні, 28 і 29 квітня, Місією поблизу населених пунктів Сигнальне і Верхнєшироківське", - повідомляє пресцентр штабу ООС.

Відверте нехтування найманцями питань гуманітарного розмінування, відсутність попереджувальних знаків і огорож навколо замінованих територій, хаотичність мінування і відсутність карт мінних полів, встановлених окупантами поблизу населених пунктів на тимчасово окупованій території, становить серйозну проблему і наражає на небезпеку мирне населення.

Зафіксовані факти дистанційного мінування окупантами населених пунктів майорських, Зайцеве, Хутір Вільний, що є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права. В результаті спрацьовування однієї з дистанційно встановлених мін загинув цивільний житель Хутори Вільного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТКГ обговорює санкції за порушення режиму тиші на Донбасі

В Європейському Союзі занепокоєні тим, що Росія видає свої паспорти жителям окупованих території Донецької та Луганської областей і може використовувати паспортизацію для нової агресії проти України.

Зараз ви читаєте новину «Місія ОБСЄ на Донбасі за два дня нарахувала більше 2 тисяч мін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути