понеділок, 06 лютого 2017 16:10

"Ми там є" - жителі Петербурга виступили проти війни на Донбасі
4

У Петербурзі на Невському проспекті в неділю, 5 лютого, відбулася серія пікетів проти російської агресії на Донбасі, організована Демократичним рухом "Солідарність".

Про це повідомляється на сторінці руху у соціальній мережі Facebook.

"У неділю, 5 лютого 2017 року, у Петербурзі на Невському проспекті відбулася серія одиночних пікетів проти масованих обстрілів українського міста Авдіївки і розширення військової експансії РФ в Україні", - повідомляє "Солідарність".

На плакатах, які тримали мітингувальники, були зображені українські військовослужбовці, які загинули в боях за Авдіївку: Андрій Кизило, Дмитро Оверченко, Володимир Бальченко та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хуг зустрічався із російськими військовими на Донбасі

На плакатах також були написи: "Україна, борися. За тобою правда", "Покайся, Росіє. Проклятий той, хто порушує межі ближнього свого", "Обстріл Авдіївки - провокація російської влади. Не вір брехливим ЗМІ" тощо.

На самому початку акції був затриманий і доставлений в 78-й відділ поліції Центрального району Санкт-Петербурга відомий активіст Ігор Андрєєв. Формальна причина - недостатня відстань від пікету провокаторів Національно-визвольного руху Росії (НВР). Після складання протоколу його відпустили.

За повідомленням "Солідарності", провокатори НВР нападали на іншого активіста. Під час бійки і виривання плаката з рук провокатори бризнули в обличчя пікетувальнику їдкою рідиною червоного кольору. Її вдалося одразу змити, тому активіст не постраждав.

Російський політик, президент загальноросійського громадського руху "Союз правих сил" Леонід Гозман в ефірі кремлівського пропагандистського ТБ зробив резонансну заяву про війну на Донбасі і причетності до неї влади РФ. Він звинуватив усіх росіян у відповідальності за конфлікт.
Зараз ви читаєте новину «"Ми там є" - жителі Петербурга виступили проти війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути