Ексклюзиви
вівторок, 28 травня 2024 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Лікарні на ТОТ переповнені російськими військовими

Лікарні на ТОТ переповнені російськими військовими
У місцевих лічницях надавати необхідну медичну допомогу від нескінченного потоку хворих просто не вистачає ані місць, ані лікарів та сестринського персоналу. Фото: ЦНС

Російські окупанти на тимчасово окупованих територіях України змушені вивозити своїх поранених на території прикордонних областей РФ.

Бєлгородська цивільна лікарня переповнена пораненими в Україні військовими, повідомляє Центр національного спротиву.

"У місцевих лікарнях надавати необхідну медичну допомогу від нескінченного потоку хворих просто не вистачає ані місць, ані лікарів та сестринського персоналу. Українські лікарі у більшості просто відмовилися співпрацювати з окупаційною владою та російськими військовими", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ планує підписати угоду про обмін зброєю із Суданом

Через усі ці чинники окупанти змушені вивозити на територію РФ своїх поранених для надання навіть першої медичної допомоги.

"До прикладу бєлгородська цивільна лікарня переповнена пораненими в Україні військовими. Це викликає занепокоєння у місцевого населення, яке тепер на другому плані. Таку практику росіяни вже застосовують на тимчасово окупованих районах Луганщини. Та через зростання втрат серед особового складу потребує збільшення військових шпиталів і на тимчасово окупованих районах Запоріжжя", - зазначають у ЦНС.

У тимчасово окупованому РФ Криму загарбники створюють мобільні заправні станції. Їх облаштовують неподалік населених пунктів, повідомив партизанський рух "Атеш".

Зараз ви читаєте новину «Лікарні на ТОТ переповнені російськими військовими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути