четвер, 30 липня 2020 07:26

Лагодять будинки, розміновують території та гасять пожежі: чим займаються армійці з початку перемир'я

Лагодять будинки, розміновують території та гасять пожежі: чим займаються армійці з початку перемир'я
Армійці на Донбасі розміновують території, лагодять будинки та гасять пожежі. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

За минулу добу зафіксовано один постріл з підствольного гранатомету з боку збройних формувань Російської Федерації поблизу населеного пункту Новолуганське. Цей постріл ніс провокативний характер і був неприцільним, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.

Від початку поточної доби ворог здійснив черговий провокативний обстріл поблизу Новотошківського, використавши для цього підствольні гранатомети та стрілецьку зброю. Вогонь у відповідь не відкривався. Про це повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рєзніков пояснив різницю між порушенням "тиші" та перемир'я

"Ситуація залишається повністю контрольованою українськими воїнами. Від початку вступу в силу режиму припинення вогню поранених та загиблих воїнів зі складу Об'єднаних сил немає. Військовослужбовці Збройних Сил України та інших складових сил оборони виконують свої завдання за призначенням", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що армійці за заявками місцевих адміністрації ремонтують пошкоджені артилерійськими обстрілами будинки. Підрозділи ДСНС зі складу Об'єднаних Сил знайшли 76 невідомих вибухових пристроїв та розмінували понад 5 га тільки за минулу добу. Вогнеборці зі складу ОС за добу загасили 33 пожежі. Ніхто з мирних мешканців не постраждав.

А на контрольних пунктах виїзду-виїзду особовий склад ОС надав медичну та іншу допомогу понад 20 громадянам України.

У ніч проти понеділка, 27 липня, о 00:01 на лінії розмежування на Донбасі розпочався режим повного та всеосяжного припинення вогню. Про це 22 липня домовилися представники Тристоронньої контактної групи. Не стріляти домовилися аж до повного врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Лагодять будинки, розміновують території та гасять пожежі: чим займаються армійці з початку перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути