пʼятниця, 11 вересня 2020 10:21

Кравчук планує повернутися до інспекції українських позицій

Кравчук планує повернутися до інспекції українських позицій
Кравчук сказав, що до інспекції позицій ЗСУ повернуться через декілька днів. Фото: Facebook/Леонід Кравчук

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що до інспекції українських позицій поблизу селища Шуми можуть повернутися через кілька днів.

"Це вже провокація, ми вважаємо. Будемо вивчати ситуацію, чому це сталося. Ситуація міняється щодня. Я наразі не можу говорити про результат", - прокоментував Кравчук для ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрив інспектування біля Шумів не є зривом Мінських угод - Кравчук

Зустріч радників лідерів країн "нормандської четвірки" опинилася під загрозою через обстріл біля Шумів, а відтак зірвану інспекцію позицій української армії. Саме спільна з бойовиками перевірка позицій ЗСУ була однією з умов зібрання в Берліні.

Також окупанти несподівано почали вимагати перевірити інші українські позиції, фільмувати все і складати протоколи. Напередодні запланованої інспекції у районі Шумів бойовики влаштували стрілянину.

9 вересня на засіданні ТКГ домовилися про спільну інспекцію в районі селища Шуми за участю представника ОБСЄ і військовослужбовців РФ.

Але інспекцію тимчасово скасували. Причиною стало те, що РФ висунула нові, неузгоджені раніше вимоги.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук планує повернутися до інспекції українських позицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути