Ексклюзиви
середа, 09 вересня 2020 17:20

Учасники ТКГ разом із бойовиками інспектуватимуть ділянку, яку ті погрожували обстріляти

Учасники ТКГ разом із бойовиками інспектуватимуть ділянку, яку ті погрожували обстріляти
9 вересня відбулося позачергове засідання ТКГ у форматі відеоконференції. Фото: Facebook/Леонід Кравчук

Учасники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про спільну інспекцію в районі селища Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ.

"Українська сторона забезпечить питання логістики та гарантії безпеки всім учасникам інспекції", - повідомляє пресслужба Офісу президента.

ОБСЄ підтвердила безпідставність будь-яких звинувачень на адресу Збройних сил України в районі населеного пункту Шуми в період з 5 липня до 2 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче розвалити Україну зсередини "особливим статусом" Донбасу

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук зазначив, що сьогоднішній день дає надію на виконання режиму припинення вогню і надалі всіма сторонами.

"З цією метою українська сторона задіюватиме будь-які механізми як у рамках ТКГ, так і в рамках "нормандського формату", які дозволять зберегти життя українських військовослужбовців та мирного населення. Ми залишаємося повністю відданими мирному процесу та виконанню досягнутих домовленостей", – наголосив він.

Бойовики 5 вересня погрожували вчинити обстріл українських позицій поблизу Шумів. Вони стверджували, що українська армія нібито облаштовує нові траншеї всупереч умовам перемир'я.

Зараз ви читаєте новину «Учасники ТКГ разом із бойовиками інспектуватимуть ділянку, яку ті погрожували обстріляти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути