субота, 05 вересня 2020 21:50

Україна скликає екстрене засідання ТКГ через заяву лідера ДНР

Україна скликає екстрене засідання ТКГ через заяву лідера ДНР
Ватажок "ДНР" наказав відкрити вогонь по ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що українська сторона ініціює термінове засідання Тристоронньої контактної групи через заяву ватажка бойовиків ДНР Дениса Пушиліна.

В ефірі телеканалу "Прямий", глава МЗС повідомив, що ТКГ збереться у неділю, 6 вересня, щоб обговорити наказ лідера ДНР знищити укріплення Збройних сил України в районі населеного пункту Шуми, що розташоване поблизу лінії розмежування.

"Наш президент був поінформований про це, він надзвичайно стурбований цим. Ми відразу зробили крок у відповідь: ми, Україна, скликаємо позачергове засідання Тристоронньої контактної групи буквально на завтра", - зазначив Кулеба.

Зазначимо, сьогодні Пушилін дав наказ атакувати 7 вересня укріплення підрозділів Об'єднаних сил поблизу Шумів. Він додав, що направить інформацію про це рішення в Тристоронню контактну групу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков заявив, що говорити про зрив перемир'я бойовиками ще рано

На засіданні Тристоронньої контактної групи було досягнуто домовленість про початок режиму "повної і всеосяжної тиші" 27 липня о 00:01. Водночас бойовики одразу ж його порушили. При цьому сайти сепаратистів, які цитують каральні органи незаконних утворень, звинувачують у провокації українських воїнів.

Зараз ви читаєте новину «Україна скликає екстрене засідання ТКГ через заяву лідера ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути