четвер, 10 вересня 2020 15:15

Кравчук заявив про зрив інспекції на Донбасі через нові вимоги Росії

Кравчук заявив про зрив інспекції на Донбасі через нові вимоги Росії
Інспекція в районі зриву "тиші" тимчасово скасовується через нові вимоги РФ. Фото: Facebook/Леонід Кравчук

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, про тимчасове скасування інспекції позицій ЗСУ. Дипломат звинуватив Росію в порушенні досягнутих домовленостей в ході засідання ТКГ.

"Російська сторона і запрошені з окремих районів Донецької області України висунули нові вимоги, які не обговорювалися в ході позачергової відеоконференції Тристоронньої контактної групи (9 вересня, - Gazeta.ua), зокрема: відвідування нових точок, здійснення фото – і відеофіксації, підписання спільного протоколу. Українська делегація в ТКГ вважає, що згадані вище вимоги грубо порушують досягнуті вчора домовленості", – йдеться в зверненні Кравчука до ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов різко відреагував на спільну з окупантами інспекцію на Донбасі

Кравчук зазначив, що через зрив домовленостей, українська сторона внесла пропозицію перенести інспекцію поблизу селища Шуми до обговорення надзвичайної ситуації в рамках позачергового засідання ТКГ. Воно має бути скликане в найкоротші терміни.

9 вересня на терміновому засіданні ТКГ Україна погодилася проінспектувати разом з представниками координатора від ОБСЄ ділянку позицій ЗСУ біля селища Шуми на Донечинні.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук заявив про зрив інспекції на Донбасі через нові вимоги Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути