вівторок, 05 грудня 2017 11:21

Корнета, який "скинув" Плотницького, підозрюють у вбивстві росіянина

Корнета, який "скинув" Плотницького, підозрюють у вбивстві росіянина
Ігор Корнет став фігурантом справи про вбивство росіянина, який служив в його охороні. Фото: focus.ua

"Екс-міністр внутрішніх справ" так званої ЛНР Ігор Корнет, став фігурантом справи про вбивство росіянина, який служив у його охороні. У матеріалах Слідчого комітету Росії йдеться про можливе приховування Корнетом слідів злочину.

Справа пов'язана з вбивством у листопаді минулого року росіянина Артема Булгакова, який служив в охороні Ігоря Корнета, на той момент "голови МВС" ЛНР. Про це повідомляє РБК, посилаючись на власні джерела.

У дорученні, за словами джерела, зокрема, вказувалися обставини загибелі Булгакова, встановлені в результаті слідчих дій. З тексту доручення випливало, що Булгаков 9 листопада вдень перебував в адміністративній будівлі "МВС" в Луганську. У коридорі блоку "Б", за версією слідства, між ним і кількома співробітниками "МВС" виникла конфліктна ситуація і на ґрунті "неприязних відносин" один із співробітників дістав вогнепальну зброю і направив її на Булгакова. Той спробував лівою рукою відвести зброю від себе, але його опонент вистрілив - куля прошила руку і потрапила в груди Булгакова, зазначають у виданні.

Зазначається, що приховуючи факт злочину, Корнет дав вказівку начальнику управління по роботі з особовим складом "МВС" ЛНР оформити наказом Булгакова як співробітника "МВС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прихильник Плотницького виявився вбивцею та ґвалтівником

За версією слідчих, Корнет вирішив оформити злочин як необережне поводження зі зброєю.

"Найближчим часом Корнету планують надіслати повістку на допит до Слідчого комітету в рамках загальної кримінальної справи за злочинами на території України", - йдеться у повідомленні.

Опублікували переговори екс-голови МВС ЛНР Ігоря Корнета з лідером ПВК "Вагнера" Дмитром Уткіним. Корнет просить надати йому допомогу у зачищенні територій від бойовиків, що не підкоряються йому.

Зараз ви читаєте новину «Корнета, який "скинув" Плотницького, підозрюють у вбивстві росіянина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути