середа, 19 вересня 2018 15:11

Із українського СІЗО випустили ув'язненого, який потрібен Росії

Із українського СІЗО випустили ув'язненого, який потрібен Росії
Чеченця Мовлу Тімарова випустили із СІЗО. Фото: news.pn

Із Миколаївського СІЗО випустили громадянина Росії, чеченця Мовлу Тімарова. З нього зняли екстрадиційний арешт за згодою генерального прокурора Юрія Луценка.

За словами Тімарова, він втік з території РФ через політичну ситуацію. 2007-го його звинуватили за статтею про незаконний обіг наркотичних засобів і оголосили у міжнародний розшук. Сам він заперечує свою провину та стверджує, що в Росії його переслідують через опозиційні політичні погляди, пише "Новости N".

З 2015-го Тімаров воював на Донбасі в складі добровольчого батальйону ім. Дудаєва.

"Я прийшов допомогти вашій країні, тому що ви допомагали нашій", - каже Тімаров.

Відзначається, що з 2017-го за станом здоров'я він уже не міг брати участь у військових діях, тому останній рік займався волонтерством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розшукують злочинців, які викрали людину

3 місяці тому Тімарова, за рішенням Ленінського суду Миколаєва, взяли під арешт за екстрадиційним запитом Росії. За словами прокурора Миколаївської області Тараса Дунаса, російська сторона не надала доказів провини Тімарова за кримінальною статтею. Тому прийняли рішення про зняття екстрадиційного арешту.

Зараз Тімаров сподівається, що йому нададуть в Україні статус біженця.

4 братів із Дніпра пішли до підрозділу Українського добровольчого корпусу "Правий сектор".

— Молодшого Олександра ми спочатку не хотіли брати, - каже рідний брат Андрій Мартинов, 35 років. - Потрібно, щоб хтось залишався біля мами. Бо вона дуже нервувала. Але він настільки був активний і вперто стояв на своєму: "Ви на війну, я з вами".

Зараз ви читаєте новину «Із українського СІЗО випустили ув'язненого, який потрібен Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути