Ексклюзиви
вівторок, 22 березня 2022 11:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Їх залишилося дев'ять: у Маріуполі невтомні лікарі в підвалах оперують людей

Їх залишилося дев'ять: у Маріуполі невтомні лікарі в підвалах оперують людей
До війни у ​​лікарні №4 Маріуполя працювали 95 лікарів. Зараз лишилося лише дев'ять і керівник медзакладу. Фото: pixabay.com

Міська лікарня №4 ім. Мацука в Маріуполі на Донеччині продовжує працювати. Через безперервний обстріл лікарі змушені оперувати пацієнтів у підвалах.

Про це повідомила пресслужба Маріупольської міськради.

"Слабке освітлення забезпечують дизельні генератори, якими заздалегідь забезпечили всі лікувальні заклади міста. Щоб роздобути необхідну для операцій воду, лікарі зливають її з бойлерів, які ще вціліли в лікарняних корпусах", - ідеться в повідомленні.

До війни в ​​лікарні працювали 95 лікарів. Зараз лишилося лише дев'ять і керівник медичного закладу, який щодня на місці координує роботу. Лікарі разом із сім'ями живуть на роботі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінська армія вбиває українських дітей: оновили страшну статистику

"Навантаження на кожного лікаря колосальне. Щодня до лікарні надходять щонайменше кілька десятків поранених маріупольців. Комусь потрібна перев'язка, а хтось екстрено потребує операції. За таких умов немає місця втоми", - додали в міськраді.

Зазначається, що хтось із персоналу зміг виїхати із міста, інші стали жертвами російської агресії:

"Буквально позавчора (20 березня. - Gazeta.ua) загинув талановитий маріупольський лікар вищої категорії, завідувач дитячого інфекційного відділення №1 Анатолій Казанцев. Людина, яка понад 40 років свого життя присвятила порятунку людей, загинула під час чергового обстрілу з боку російських окупантів".

23 добу Маріуполь перебуває у блокаді. Місто цілеспрямовано знищують російські окупанти. За час блокади, через безперервні обстріли, число вбитих обчислюється тисячами мирних людей, а поранених, мінімум, у троє більше.

Місто безперервно атакує ворожа авіація. За підрахунками, близько 300 тис. жителів Маріуполя перебувають у пастці без води, їжі, електрики чи газу. В'їзд у місто заблокований.

22 березня стало відомо, що облогою українського Маріуполя керує особисто російський генерал-полковник, "улюбленець Путіна" Михайло Мізінцев.

Зараз ви читаєте новину «Їх залишилося дев'ять: у Маріуполі невтомні лікарі в підвалах оперують людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути