вівторок, 22 березня 2022 09:22

Маріуполь знищує особисто "улюбленець Путіна": фото генерала

Маріуполь знищує особисто "улюбленець Путіна": фото генерала
Російський генерал-полковник Михайло Мізінцев. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Облогою українського Маріуполя на Донеччині керує особисто російський генерал-полковник Михайло Мізінцев, який керував операцією в Сирії.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія кинула в Україну усі свої резерви. Що робитиме далі

Мізінцев - "улюбленець Путіна". Начальник Національного центру управління обороною Російської Федерації з грудня 2014 року, генерал-полковник з 2017 року, зазначив Геращенко.

"Це він наказував бомбити пологовий будинок, дитячу лікарню, драмтеатр, будинки мирних жителів. Це він знищує Маріуполь, як раніше знищував сирійські міста", - написав Геращенко.

Російські загарбники четвертий тиждень поспіль безрезультатно намагаються захопити Маріуполь. Місто безперервно атакує ворожа авіація. Гинуть мирні мешканці, руйнуються будинки. За підрахунками, близько 300 тис. жителів Маріуполя перебувають у пастці без води, їжі, електрики чи газу. В'їзд у місто заблокований.

Попри військовий ультиматум Росії здати місто, віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук 21 березня заявила, що "ні про яку капітуляцію не може бути й мови".

Зараз ви читаєте новину «Маріуполь знищує особисто "улюбленець Путіна": фото генерала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути