понеділок, 21 березня 2022 01:11

"Це свідома маніпуляція і реальне взяття в заручники людей": Верещук про ультиматум рашистів щодо Маріуполя

"Це свідома маніпуляція і реальне взяття в заручники людей": Верещук про ультиматум рашистів щодо Маріуполя
Верещук прокоментувала "здачу" Маріуполя. Фото - УП

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій офіційно відповіло на ультиматуми Росії про здачу Маріуполя. Віцепрем'єрка та глава МінТОТ Ірина Верещук повідомила, що місто в жодному разі не здаватимуть.

Про це вона сказала у коментарі "Українській правді"

Таку заяву Верещук зробила, оскільки Міністерство оборони РФ звернулося з офіційним листом до України. В листі висувають ультиматум: в обмін на зелені коридори для населення та гумконвоїв - місто мають покинути війська, а міська влада Маріуполя - здатись. За словами Верещук, окупанти знову звернулись до категорії "спільної" історії, а також намагались натиснути на Україну.

"Там 8 сторінок з поверненням в історію та іншою маячнею. Вони такого ж листа направили в ООН, Міжнародний комітет червоного хреста та сподівалися, що міжнародні структури відреагують і почнуть тиснути на Україну. Цього не сталося. МКЧХ і ООН розуміють, що це маніпуляція Росії, і що це взяття в заручники людей", - сказала посадовиця.

Натомість, за словами Ірини Верещук, заклики до здачі Маріуполя - безпідставні й неприпустимі.

"Ні про які здачі, складення зброї мови йти не може. Ми вже російську сторону про це повідомили. Я написала: "Ви замість того, щоб витрачати час на 8 сторінок листів – відкрийте просто коридор. Ми повідомили ООН та МКЧХ. Тепер чекаємо на реакцію міжнародної спільноти. Це свідома маніпуляція і це реальне взяття в заручники людей", - додала Верещук.

Також Віце-прем'єрка наголосила, що має факти викрадення дітей із дитячих будинків.

"Для розуміння: 350 дітей вони збираються насильно вивезти у напрямку Росії, не даючи нам їх забрати. Ми просимо чітко: дайте нам коридор і пишемо, у який інтернат їдемо і чому. Вони відразу ж забирають тих дітей у Росію. Це тероризм".

Російське міністерство оборони заявило про свою готовність відкрити гуманітарний коридор з Маріуполя 21 березня. Також у заяві цинічно написали, що з міста мають вийти українські захисники і закликали здатись владу Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «"Це свідома маніпуляція і реальне взяття в заручники людей": Верещук про ультиматум рашистів щодо Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути