Ексклюзиви
неділя, 20 березня 2022 23:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія поставила ультиматум Маріуполю: здати місто заради гуманітарних коридорів

Росія поставила ультиматум Маріуполю: здати місто заради гуманітарних коридорів
Окупанти нібито готові відкрити зелені коридори з Маріуполя. Фото - eadaily.com

Російське міністерство оборони заявило про свою готовність відкрити гуманітарний коридор з Маріуполя 21 березня. Також у заяві цинічно написали, що з міста мають вийти українські захисники і закликали здатись владу Маріуполя.

Про це пише "Українська правда", посилаючись на російське державне видання "РИА Новости"

У заяві окупанти написали, що нібито готові відкрити гуманітарні коридори для евакуації з міста - як у напрямку Росії, так і Заходу. Вказали, що відкриття коридорів має бути о 10 ранку 21 березня (не зазначивши, за київським чи московським часом).

Також 10 до 12 години буцімто росіяни очікують, що з міста вийдуть українські захисники та якісь "іноземні найманці", склавши зброю. Після цього окупанти готові запустити гуманітарний вантаж та дозволити евакуацію мирних мешканців.

За сподіванням окупантів, Київ має скасувати якийсь "наказ" захисникам Маріуполя "загинути, захищаючи місто" та погодитися на капітуляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маріуполь уже можна назвати містом-привидом - голова Донецької ОВА

Окрім того, росіяни закликали мера міста Вадима Бойченка капітулювати, аби, мовляв, врятувати життя своїх мешканців. Росіяни лякають українську владу тим, що їй буцімто загрожує "міжнародний трибунал за воєнні злочини".

Протягом 20 березня із семи запланованих гуманітарних коридорів спрацювали лише чотири. В цілому евакуювали 7 295 людей, повідомила у брифінгу міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Так, у Донецькій області з міста Маріуполь до міста Запоріжжя прибули 3 985 людей, що їхали автобусами з Бердянська (було залучено 11 автобусів) і приватним транспортом.

Зараз ви читаєте новину «Росія поставила ультиматум Маріуполю: здати місто заради гуманітарних коридорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути