пʼятниця, 25 жовтня 2019 17:46

"Формула Штайнмаєра" означає "здати нас із потрохами" - Кучма

"Формула Штайнмаєра" означає "здати нас із потрохами" - Кучма
Не може бути мови і про особливий статус Донбасу, вважає екс-президент, тому що це - шлях до конфедераційного устрою України, який для нашої держави неприйнятний. Фото: liga.ne

"Формула Штайнмаєра" до миру на Донбасі не призведе. Вона не формула миру.

Про це у Чернігові після традиційного вручення стипендій Благодійного фонду "Україна" кращим студентам Чернігівського національного технологічного університету сказав екс-президент України Леонід Кучма.

"Формула Штайнмаєра" до миру на Донбасі не призведе, бо це не формула миру. Це формула на якийсь час політично чи так - а раптом ми дотиснемо українців, вони на неї погодяться, і ми розвернемося. Це взагалі "здати нас із потрохами", так би мовити", - зазначив політик.

За словами Кучми, проведення виборів на Донбасі без попереднього виведення військ, роззброєння, відновлення українського кордону - це повний абсурд. Бо за нинішніх умов контролювати виборчий процес туди не поїдуть ні спостерігачі, ні журналісти.

Не може бути мови і про особливий статус Донбасу, вважає екс-президент, тому що це - шлях до конфедераційного устрою України, який для нашої держави неприйнятний.

Потрібно враховувати стан окупованої території.

"Регіон практично зруйнований. За найскромнішими розрахунками, на його відновлення потрібно 100 мільярдів євро", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Формула Путінмаєра - це брехня": акції протесту відбулися в різних містах України

Відновлення миру на Донбасі - процес тривалий, відповідальний і значною мірою залежить від позиції лідерів європейських країн, а особливо від позиції президента США Дональда Трампа, вважає політик.

"Бо сьогодні тільки ця країна більш-менш має вплив на Росію", - зауважив Кучма.

Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, формула передбачає ухвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Зараз ви читаєте новину «"Формула Штайнмаєра" означає "здати нас із потрохами" - Кучма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути