четвер, 03 жовтня 2019 10:30

"Формула Путінмаєра - це брехня": акції протесту відбулися в різних містах України
14

Акція в Дніпрі
Фото: https://www.ukrinform.ua/
Акція у Львові
Акція у Львові
Акція у Львові
Акція в Харкові

У Харкові, Дніпрі, Одесі, Львові, Запоріжжі, Кривому Розі, Сіверському Донецьку, Маріуполі та Краматорську відбулися акції протесту.

Люди виходять, аби висловитися проти домовленостей, досягнутих під час засідання ТКГ у Мінську 1 жовтня, і планів керівництва України реалізувати "формулу Штайнмаєра".

Як це було і з якими вимогами вийшли українці - у підбірці, опублікованій на Цензор.НЕТ.

У Дніпрі близько 300 осіб зібралися перед облдержадміністрацією. Тримали прапори ВО "Свободи", "Демсокири" і державні. Спікер закликав присутніх створити координаційну раду з місцевих політичних сил і громадських організацій.

У Кривому Розі на акцію біля стели зі світлинами загиблих на Донбасі криворіжців вийшли близько 100 містян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні відповіли ватажкам Л/ДНР щодо "формули Штайнмаєра"

В Одесі зібралося біля 300 осіб. Після мітингу учасники вирушили до обласного управління СБУ, де залишили звернення з вимогою оприлюднити підписаний Леонідом Кучмою документ і притягнути до кримінальної відповідальності ініціаторів підписання з боку України як державних зрадників.

Акція проти "формули Штайнмаєра" відбулася також у Львові.

300 людей прийшли до намету "Все для перемоги" на площу Свободи у Харкові з плакатами "Легалізація окупації?", "Тільки перемога!", "Ні капітуляції!", "Не прокатить!", "Моніка Зелінські, готуйся до Ростова", "Формула Путінмаєра — це брехня", "Почем нынче Украина?".

Кілька десятків містян вийшли на головну площу Сіверського Донецька.

У Маріуполі на мітинг вийшли на площу біля Драматичному театру. Під час акції учасники збирали підписи під зверненням до президента Володимира Зеленського, глав МЗС, СБУ, народних депутатів і делегатів Тристоронньої контактної групи в Мінську. Основні вимоги - оприлюднити тексти домовленостей із Росією та відмова від проведення будь-яких виборів на Донбасі до появи реальних гарантій безпеки.

Проти "формули Штайнмаєра" вийшли і жителі Краматорська.

"Формула Штанмаєра" - це план дій для запровадження Мінських угод на окупованій частині Донбасу.

Їх розробив 2015-го Франк-Вальтер Штайнмаєр - міністр закордонних справ Німеччини у 2013-2017-х. Він був членом 4-сторонньої контактної групи "нормандського формату" за участью Німеччини, Франції, України та держави-окупанта Росії.

Одним із пунктів Мінських угод були вибори на окупованих територіях та визнання за Донбасом особливого статусу.

Зараз ви читаєте новину «"Формула Путінмаєра - це брехня": акції протесту відбулися в різних містах України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути