пʼятниця, 31 березня 2017 20:03

"Досі боїмося визнати, що на Донбасі воюють росіяни" - експерт про іловайський котел

"Досі боїмося визнати, що на Донбасі воюють росіяни" - експерт про іловайський котел
"Якби військовою операцією не керувала Росія, бойовики б не встояли" - військовий експерт

"Українські генерали знали, що в Іловайськ увійшли росіяни, стріляють по нашим. Потім навмисне звалили все на бойовиків, аби відмазати Путіна" - каже військовий експерт 45-річний Дмитро Снєгирьов.

Gazeta.ua він розповів про те, Кому був вигідний іловайський котел - одна із найпровальніших операцій ЗСУ за весь час АТО.

"Хотіли знищити добровольців. У них найбільші втрати, на відміну від ЗСУ. Добробати мотивовані. Відмінність від кадрових частин у тому, що у ЗСУ не обговорюють рішення. Пункт перший статуту - командир завжди правий. Навіть якщо це рішення безглузде, дурновате. А добробати вимагали пояснення прийняття рішень. Це їх не влаштовувало.

Від нас вимагали підпорядкування й контролю. Але який може бути контроль, якщо ви просто зливаєте нас. Ваші дії призводять до людських жертв. Чому я маю виконувати відверто злочинні накази? Я не раз це від "добробатівців" чув. От і причина, чому їх кинули під Іловайськ - не влаштовували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До іловайського котла доклав руки штаб" - військовий експерт

Тут не тільки Муженко доклав руки. Це штучно створений котел із українського боку. Не вийшло б оточення у бойовиків, аби командуючий не створив їм умови. Вішають лаври переможця на Ґіві (командир батальйону бойовиків ДНР "Сомалі" Михайло Толстих. - Gazeta.ua). він того не вартий. Виконував технічний бік операції. Ми штучно підіймаємо авторитет бойовиків. Автори іловайського котла - російські кадровики, присутність яких у Іловайську досі бояться визнати. В районі Ізвариного росіяни перетворили український військовий табір на купу каміння. А штабні генерали заявили, що не очікували вторгнення росіян на територію України. Це смішно.

Генералітет воює за радянськими зразками. Як Жуков, який узагалі не рахував людські втрати. На всі запитання у нього була одна відповідь - "Бабы еще нарожают". До командування в українському війську мають прийти молоді люди. Військові, які пройшли окопи. Вони не задіяні в корупційних схемах, ними не можна маніпулювати", - розповів Дмитро Снєгирьов.

10 серпня 2014 року за участю добровольчих батальйонів "Донбас", "Азов", "Шахтарськ" і "Правого сектора" спільно з ЗСУ відбулася військова операція зі штурму Іловайська. У результаті загинули 180 військовиків. До цього часу про провину Генштабу майже не говорили. "Автором" іловайського котла вважають бойовика Михайла Толстих на позивний Ґіві.

Зараз ви читаєте новину «"Досі боїмося визнати, що на Донбасі воюють росіяни" - експерт про іловайський котел». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути